weby pro nejsevernější čechy

Volby 2014 – postřehy, výsledky, prohlášení i jmenné seznamy vítězů (AKTUALIZOVÁNO!)

Volební komise v Rumburku napínaly své obyvatele dlouho. Volební místnosti se uzavřely ve dvě hodiny odpoledne, voliči ale čekali na výsledky do večerních hodin.Foto: Jakub Trmal 19:00

Sčítání senátní části voleb probíhalo mnohem svižněji, už v sedm hodin večer bylo známo přes dvě třetiny výsledků. O přední pozice se přetahoval Zbyněk Linhart (STAN) s Marcelou Dvořáčkovou (ANO 2011) a Jaroslavem Sykáčkem (ČSSD). Senátních voleb se v našem okrese zúčastnilo 33 % voličů.

Už přes noc z pátka 10. 11. na sobotu 11. 10. se nejen v Rumburku vyskytly problémy, když byly urny zaplněné až po okraj. Noční hodiny tak sloužily k vyřešení tohoto problému. Nepotvrzenou informací byla hrozba napadení volebních místností, vyskytli se i fámy o tom, že místnosti budou hlídány dobrovolnými hlídkami. Nic z toho se nakonec nestalo.

19:08

V Jiříkově je rozhodnuto, sedm a tudíž nejvíce mandátů získávají NEZÁVISLÍ KANDIDÁTI MĚSTA JIŘÍKOVA. Se sedmi lidmi ale nemají nadpoloviční většinu, protože v tomto města zasedá patnáct zastupitelů. Druhá je ODS.

19:19

V Rumburku je sečtena 1/3 hlasů! Na prvním místě se drží ČSSD, v závěsu ODS. Třetí místo zatím obsadilo MĚSTO LIDEM, ve velkém propíraní Rumburáci.cz mají pouhých sedm procent.

19:29

Jsou spočítány tři okresy. Kolik dostal místostarosta Šváb? Prozatím 69 hlasů, Trégr 90.

19:34

Ve volebním štábu ODS a ČSSD, který se skrývá v jedné z rumburských hospod, prozatím panuje pozitivní nálada. Celkově jsou strany, sdružení a hnutí rozesety po rumburských podnicích a společně sledují výsledky.

19:39

Chtělo by se říci, že v senátních volbách je u nás rozodnuto, ale ještě se můžou dít věci! S přehledem si první místo drží Linhart, ale Dvořáčková se Sykáčkem jsou od sebe procento, k sečtění zbývá patnáct procent okrsků. S jistotou lze říci, že se dočkáme druhého kola voleb do Senátu ČR.

19:43

Ve Varnsdorfu volební komise finišují, většinu zatím získává ANO 2011 a ČSSD.

19:50

Podle nepotvrzených informací si Rumburáci.cz našli místo přímo v DK Rumburk a právě tam sledují volební výsledky.

volby02
Peroutka, Peroutková a Kroutil při sledování televize s výsledky. (foto: Jakub Trmal)

19:59

Máme tu první vyjádření. Nejdříve Anna Zibnerová k tomu, že lídři její strany nedorazili:,,Volám jim, sháním je…ale oni přijdou, slibují to, takže by se tu měli brzy ukázat.“ Pro náš web okomentovala i první výsledky, které dorazily: “ Zatím jsem velmi spokojená, vedeme a to je dobře.“

20:01

Na druhém místě se drží ODS:,,Zatím to vidím pozitivně, závěry jsou sice předčasné, je sečteno 30 %, ale cítím, že v Rumburku dojde ke změně!“ říká Karel Schäfer.

20:04

Nemůžu opomenout status, který dal k mání Daniel Vyčítal, dvojka na kandidátce Strany svobodných občanů: ,,Jestli se neodstaneme přes jedno procento, tak si snad oholím vlasy.“

vycital
Podoba Daniela Vyčítala, který slíbil oholení vlasů při nedosažení jednoho procenta. (zdroj: facebook)

20:14

stabodscssd
Kandidáti netrpělivě vyhlížejí další výsledky. (foto: Jakub Trmal)

20:20

Jestli někomu momentálně opravdu tečou nervy, bude to Sykáček. Je spočítáno 92 % hlasů v senátních volbách a bývalý starosta prozatím obdržel 14,60 % hlasů, kdežto Dvořáčková 15,77 %. Linhart si drží své výsostní postavení, už teď je možno prohlásit, že první kolo voleb s přehledem vyhrál.

20:27

Po republice je v komunálních volbách sečteno přes devadesát procent, Rumburk stále na rozhodující výsledky čeká.

20:30

Mikulášovice jsou prozatím jedinou obcí ve výběžku, kde vyhrála KSČM. Další zajímavostí je, že ve Velkém Šenově nebyl do této doby spočítán ani jeden hlas.

20:46

A pozor! Po menším pátrání jsme našli (alespoň virtuálně) pravý volební štáb ČSSD. Podle posezu pana Sykáčka soudíme, že právě u něj se koná pravé sledování výsledků. Podle informací z Facebooku si při tom zpříjemňují čekání hrou na kytarou.

sykacekdoma

Pravé místo volební štábu ČSSD odhaleno! Paní Zibnerová stále netrpělivě čeká v Klášterní restauraci, dle informací z internetu se i tato skupina později přesune právě tam. (zdroj: facebook.com)

20:53

V Rumburku spočítán další volební okrsek. ČSSD si drží pozice, o sedm procent míň má ODS. MĚSTO LIDEM si mírně pohoršilo, stejně tak Rumburaci.cz. Ti mají okolo šesti procent. Desetiprocentní hranici pokořilo ANO 2011. V kandidátce sociálních demokratů silně vyniká Vondráček, který má ze sedmého místa kandidátky víc hlasů než lídr Sykáček.

21:00

Pátý okrsek je odevzdán a uzavřen. Pozice zůstávají stejné a zatím to vypadá, že Vyčítal si hlavu holit bude.

21:04

Šestý okrsek také padl. MĚSTO LIDEM si polepšilo nad patnáct procent, ČSSD stouplo o procento.

21:08

Obrovské napětí vládne okolo senátních voleb, Sykáček předehnal Dvořáčkovou, do konečného sečtení zbývají čtyři procenta.

21:15

Čekáme na poslední třetinu, která má být v Rumburku sečtena.

21:17

V Klášterní restauraci zaznívá první potlesk. Ale ne kvůli volebním výsledkům, potlesk byl určen pro člověka, který na poslední chvíli zajistil v této restauraci internetové připojení, aby bylo možné sledovat volební výsledky.

21:25

Přesně 225 hlasů zatím posouvá Sykáčka do druhého kola voleb. Dvě procenta voličů nejsou sečtena.

21:36

Vítězné tažení dorazilo do Klášterní restaurace. Sykáček, Pokorný i Dvořák jsou tu.

21:42

Mnoho událostí se děje v posledních minutách! Jisté je, že Sykáček postupuje do druhého kola senátních voleb, nakonec porazil Dvořáčkovou o necelá dvě procenta: ,,Pan Linhart vedl velmi agresivní kampaň a já jsem vůbec nečekal, že bych mohl postoupit do druhého kola. Teď to bude souboj pravice proti levice. Já zastupuji levici, Linhart pravici, ale i Kalouska a Trégra. Mnoho lidí netuší, jak blízké vztahy mezi nimi jsou,“ prohlásil Sykáček.

21:43

Ve volebním štábu ČSSD bouchají šampáňa, slaví se výhra. Mezitím byl sečten další okrsek, výsledky zůstavají: ,,Je to jednoznačné vítězství rozumu, žádné pravice ani levice. Chceme uklidit město Rumburk! Zatím jsme mluvili o tom, že utvoříme koalici s ODS a MĚSTO LIDEM. Pan Schäfer i paní Nedvědová jsou tomuto řešení přístupní,“ vysvětluje Sykáček.

volby04

Šampáňa na počest vítězství ČSSD. (foto: Jakub Trmal)

22:15

Výsledky jsou sečteny, celkově, všechny okrsky mají splněno!

Jaké jsou celkové výsledky v Rumburku?

Kandidátní listina

Počet
kandidátů

Počet
mandátů

číslo

název

1

ANO 2011

23

3

2

Sdruž. Rumburk 2014-nová naděje

23

0

3

Sdružení SNK ED, NK

23

0

4

TOP 09

23

0

5

Sdružení Republika, NK

23

0

6

ČSSD

23

8

7

Strana svobodných občanů

4

0

8

ODS

23

5

9

Komunistická str.Čech a Moravy

23

2

10

MĚSTO LIDEM

23

4

11

RUMBURÁCI.cz

23

1

Zdroj: volby.cz

A jak jsou na tom jednotliví kandidáti?

ANO 2011

Růžička Ladislav Ing.

ANO 2011

Andrš Radek Ing.

ANO 2011

Diviš Karel Mgr.

Česká str.sociálně demokrat.

Vondráček Petr MUDr.

Česká str.sociálně demokrat.

Sykáček Jaroslav Ing.

Česká str.sociálně demokrat.

Pokorný Ladislav Mgr.

Česká str.sociálně demokrat.

Žáková Dagmar Mgr.

Česká str.sociálně demokrat.

Dvořák Dalibor Bc.

Česká str.sociálně demokrat.

Zibnerová Anna

Česká str.sociálně demokrat.

Mertlová Dagmar Ing.

Česká str.sociálně demokrat.

Vít Pavel Bc.

Občanská demokratická strana

Schäfer Karel Ing.

Občanská demokratická strana

Kolařík Vladimír MUDr.

Občanská demokratická strana

Pimpara Jiří

Občanská demokratická strana

Bušková Romana Ing.

Občanská demokratická strana

Strachoň Karel MUDr.

Komunistická str.Čech a Moravy

Staněk Václav

Komunistická str.Čech a Moravy

Dvořák Evžen

MĚSTO LIDEM

Nedvědová Bronislava

MĚSTO LIDEM

Růžička Josef Mgr.

MĚSTO LIDEM

Kotmel Waldemar

MĚSTO LIDEM

Kittl Alois Ing.

RUMBURÁCI.cz

Kucer Miloslav Mgr.

Zdroj: volby.cz

22:31

volby05

Vítězové voleb po vyhlášení výsledků. (foto: Jakub Trmal)

22:32

Naprosto spontánní radost propukla i u Zibnerové, zato ve volebních štábech, které definitivně prohráli, vládne pokorná nálada.

VOLBY03

I u Sdružení pro Město Rumburk bylo veselo: ,,Připijíme na počest vítězů,“ ozývalo se od stolů v Restauraci Střelnice. (foto: Jakub Trmal)

22:37

Švábovo hnutí Rumburáci.cz se zabednilo v DK Rumburk. Do jejich volebního štábu nebyl možný přístup.

22:28

sud

,,Vyvalte sudy, dnes nás čeká dlouhá noc,“ rozléhá se po Klášterní restauraci. (foto: Jakub Trmal)

22:39

Ještě před konečným sečtením hlasů jsme sehnali vyjádření paní Nedvědové z MĚSTA LIDEM: ,,Sešli jsme se tu skoro celá kandidátka a s napětím sledovali výsledky. Jsme opravdu šťastní, je to pro nás obrovský úspěch. Tyto výsledky patří do našich silně optimistických představ, čtyři lidé v zastupitelstvu, to je sen. Ještě uvidíme, jak se situace vyvine po volbách,“ nechala se slyšet.

22:49

Ohlasy zaznívají i z tábora TOP 09: ,,Jsme hrdí na to, že jsme uspořádali korektní kampaň. Neměli jsme žádné nekalé praktiky, viz. rozdávání lístků.“

Děkujeme za pozornost a přejeme příjemný zbytek večera.