weby pro nejsevernější čechy

„Raději chceme trpět pro to, že říkáme pravdu, než aby měla pravda trpět pro naše mlčení“

Nejsme tak dobře připravené a právnicky poučené jako naši nadřízení, ale máme svůj zdravý rozum a názor na věc. Po článcích a rozhovorech, které stále vycházejí, obzvláště pak po rozhovoru pana primáře (uveřejněném v Děčínském deníku 10. 10. 14) už nemůžeme a ani nechceme nereagovat! Jsme tým zdravotních sestřiček pracujících na interním oddělení jednotky intenzivní péče v Rumburku. Pochybení jedince na nás na všechny může vrhnout špatné světlo, ať ze strany médií, pacientů, ale hlavně rodinných příslušníků. Bohužel toto se stalo právě nám. Kauza probíhající v naší nemocnici otřásla všemi sestřičkami, i přesto tu jsme každý den pro naše pacienty, usmíváme se, plníme všechny jejich potřeby, snažíme se pracovat svědomitě a zodpovědně, zároveň máme být pravou rukou lékařů. Vše MUSÍME v této situaci zvládat a bojovat sami za sebe, za celou dobu se nás nikdy nikdo neptal na náš názor nebo jak to všechno zvládáme, jak se máme? Vše, co bylo řečeno do médií, bylo řečeno našimi nadřízenými za nás. Celá kauza, která se takto díky vedení nemocnice začala nepěkným způsobem medializovat se NÁS přímo dotýká. Napětí na našem pracovišti po události a nyní je stále obrovské, ale koho to zajímá? Místo snahy atmosféru zklidnit,vedení a teď i pan primář stále přilévají olej do ohně. Proč? Pan primář ve svém rozhovoru říká: „Objevila se řada dohadů, polopravd a možná i lží.“ Netýká se to hlavně jeho? Zcela určitě ne ze strany naší nebo MUDr. Vondráčka. O tom ale ať rozhodne policie ČR. Důkazy dle pana primáře Bíny nebyly předány? Na základě čeho je tedy sestra obviněná? Chcete dál pane primáři popírat, co Vám bylo v pátek 6. 6. ráno předáno? A jak jste s tím nechal naložit? A u čeho jsme byly?Co se týče pana Sokola, právní rozbor situace možná. Ale proč právní rozbor jen na jednání MUDr. Vondráčka? Když už pane primáři děláte rozhovor, měl byste poskytnout pravdivé informace. Copak Vám nedochází, že lež má krátké nohy? Bohužel všechny sestry vědí, co a jak se odehrávalo. Bohužel pro Vás a další, kteří tuto kauzu použili zřejmě pro předvolební boj.
Budete i teď po volbách pokračovat v mediálním poškozování naší nemocnice?
Jediné, s čím s Vámi pane primáři souhlasíme je, že potřebujeme čas a klid pro naše pacienty. Tak tímto bychom se měli řídit všichni. Co říkáte?
MUDr. Vondráček a naše kolegyně Inna Bakovetská se zachovali jako profesionálové a nesmírně si jich zato vážíme. Naopak čím dál více si přestáváme vážit primáře Bíny a lidí z vedení nemocnice.
My jediné víme, jak všechno bylo a jediné jsme celou dobu byly zticha. Nešlo nám totiž nikdy o politiku, ale jen o pravdu, naší práci, naše pacienty a naší jednotku. Mrzí nás, že ti, co by měli bojovat v první linii za nás, bojují proti nám.

Zdravotní sestřičky interního JIP Rumburk.
13. 10. 2014