weby pro nejsevernější čechy

Senzace! Varnsdorf pevně drží první příčku (FK Varnsdorf – FK Fotbal Třinec 3:1)

Varnsdorfští fotbalisté v 12. kole Fotbalové národní ligy přivítali v neděli 26.10.2014 na svém stadionu hosty z Třince. A začali pěkně svižně. Již ve třetí minutě propasírovali míč do sítě hostů a bylo to jedna nula. Fotbalisté z Kotliny si nenechali nic utéci a po devadesáti minutách se opět vyšplhali na první místo druhé ligy.

AK 37617

Foto: Jiří Laštůvka

FK VARNSDORF: Porcal (K), Zieris, Kouřil, Novotný, Breite, Janoušek, Daníček, Jurča, Tvaroha, Rudnytskyy, Martan(Eliáš, Durdevič, Landovský, Zbrožek, Schubert, Samoel)

– trenér Zdeňko Frťala

FK FOTBAL TŘINEC:Rohel, Velner, Kubáň, Čelůstka, Hupka, Vomáčka (K), Joukl, Matoušek, Kundrátek, Ceplák, Smetana(Lukáš, Malíř, Motyčka, Málek, Zawada, Dedič, Bruk)

– trenér Marek Kalivoda

Rozhodčí: Berka, Pilný – Vankáť

Branky: 3. Daníček, 17. Kouřil, 56. Jurča – 14. Smetana

Hosté od začátku bránili a domácí potvrzovali, že celou ligu nevedou náhodou. Už ve třetí minutě se do vyraženého balónu parádně trefuje Daníček. Jenže v útočné euforii varnsdorfští pozapomněli na defenzivní úkoly. Hosté se začali postupně osmělovat a z první vážnější akce vytěžili rohový kop. A ty domácí vůbec, ale vůbec neumí bránit! Stejně jako v utkání s Karvinou obrana zaspala a hosté ve 14. minutě vyrovnali, trefil se Smetana.

Jenže domácí jsou bojovníci a tak pádná odpověď přišla vzápětí. V 17. minutě založili postupný útok a ten skončil až brance hostí, gólový zásah slavil Kouřil. Tím fotbal v první poločasu skončil. Domácí ubrali a hosté přidali. Obě mužstva dobře napadala rozehrávku soupeře a celoplošně bránila. Účinné, ale pohledné fotbalové akce se diváci již v prvním poločase nedočkali.

Druhý poločas začali lépe hosté, ale domácí rychle převzali iniciativu a zvýšili skóre na tři jedna, když Janoušek nahrál Jurčovi na poslední gól. I nadále se útočilo, ale vstřelit další branku se již nepodařilo. Hosté se sice nevzdávali a domácí tak museli až do poslední minuty hrát naplno, ale vyplatilo se! Zasloužené vítězství je opět posunulo do čela ligové tabulky.