weby pro nejsevernější čechy

Zas zastupitelstva

Inu, za těch pár let už jsem se přece jen naučil alespoň některé tváře rozeznávat a teď najednou bych si měl sestavovat nový Starostovník, abych věděl, koho to vlastně kde zas potkávám. A hlavně – mnoho z nich už poznávalo mě (což teda není zase tak těžké, při tom, jak vypadám). No, naštěstí (?) to vypadá, že ono to zas nebude tak dramatické. Nějaké změny v některých městech zaručeně budou, ale jak to tak vidím, pokud se to stane, ocitnou se tam tváře, které znám. A na mnoha místech se nestane nic. Vzhledem k tomu, že v tomto týdnu propukají první ustavující zastupitelstva a já se odpoledne chystám na to varnsdorfské, zkusil jsem projet weby měst Výběžku, jak to tedy vlastně vypadá. No řeknu vám po prezidentsku, není to žádná prdel. Objevit informace o tom, kdy vlastně se příslušný akt koná, opravdu není legrace. Notabene u některých už jsou známy výsledky, ale dopátrat se jich, natož zprávy o hlasování, je sisyfovská práce.

Dohledal jsem zatím jen dva výsledky:

Na FB se objevilo 4.11. za Město Jiříkov – „aktuálně ze zastupitelstva: pan starosta Michal Maják a pan místostarosta Miroslav Horák „obhájili“ své posty, radními města byli zvoleni: Maják Michal, Horák Miroslav, Mgr. Pokorák Josef, Bc. Jurajda Jindřich DiS. a Mgr. Bc. Šamša Vladimír“a na webu už podle mého je k vidění aktuální stav:

Na webu Rybniště se lze dočíst ze 6.11. – „na včerejším ustavujícím zastupitelstvu naší obce byl zvolen do funkce starosty opět Ing. Roman Forfera a místostarostkou obce se stala Bc. Petra Vojtěchová. Při hladkém a jednohlasném průběhu zasedání byl dále zvolen předsedou finančního výboru p. Karel Masopust a jejími členy p. Jiřina Chroustovská a Ing. Jan Slavík, PhD. Předsedkyní kontrolního výboru se stala p. Jaroslava Fišerová a jejími členy p. Bohumír Reitz a p. František Ovčáčík. Jako zástupce zřizovatele byl do školské rady potvrzen p. Petr Krajzinger. Popřejme nově zvoleným orgánům obce mnoho elánu do další práce!“

Termínově to u ostatních vypadá takto:

4. 11. 2014 měly ustavující akty proběhnout ve Starých Křečanech (17:30), v Lipové (15:00), Vilémově (18:00)

O den později, 5. 11. 2014 pak Horní Podluží (17:00), Lobendava (17:30)

Dnes 6. 11. 2014 je takřka smršť jednání – Dolní Podluží (18:00), Dolní Poustevna (18:00), Doubice (17:00), Mikulášovice (17:00), Varnsdorf (15:00)

10. 11. 2014 Šluknov (17:00), 12. 11. 2014 Krásná Lípa (17:00). Nepodařilo se mi najít termíny pro Chřibskou a Jiřetín pod Jedlovou, v Rumburku to bude bůh ví kdy kvůli žalobám, ale na městském webu ani prd, Velký Šenov alespoň přiznává, že „termín ustavujícího zastupitelstva města se odkládá – Podány celkem dva návrhy na neplatnost hlasování a neplatnost volby kandidáta do ZM Velký Šenov ve volbách konaných ve dnech 10. a 11. října 2014. První společný od ČSSD, SNK Život na severu, Fair play – HNPD, SNK SK Velký Šenov a druhý od Aleny Čmugrové.“

Pokud se podaří vyšťourat cokoli kdekoli víc, bude aktualizovat.