weby pro nejsevernější čechy

Nejen o dluzích, exekucích a tak dále Na Kopečku v čajovně

Bleskovka tradiční z čajovny: Včera [12/11] se konalo nad čajovnou povídání, či spíše taková volná prezentace a diskuze o dnešním riziku všeobecné dluhové negramotnosti s Bohunkou Slanou. Pár lidí si přišlo poslechnout příběhy o dluzích, exekucích a popovídali si (i částečně diskutovali) na tato a podobná témata s dluhovou poradkyní Bohunkou Slanou. Nejedno mi utkvělo v mysli a především to, že u nás ve státě není omezná míra té zatracené lichvy, že z 5ti-kila může být v cuku letu milón. Nebo neručit nikomu nikdy, což je v životě někdy problém.

Já měl v ten podvečer ohromnou čest projít takovému malému soukromému školení v míchání horké čokolády přímo od Martina Kytky, pracovníka čokoládovny Mana v Krásné Lípě před přednáškou.

Příští středu 19. 11. 2014 od 18.00 hodin Na Kopečku je tento program:

Participativní rozpočet.Děčínský aktivista Martin Zíka představí demokratickou inovaci, která umožňuje vtažení občanů do veřejného dění, ta se v poslední době rozšiřuje po celém světě. Zavedení participativního rozpočtu si v letošních komunálních volbách zařadilo do programu nemálo kandidátů i v naší zemi.

Případně program na celý listopad k nahlédnutí zde.