weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (posedmačtyřicáté v roce 2014)

Týden nám začíná letos jaksi bagatelizovaným státním svátkem, který si ve Výběžku připomínají málokde. Alespoň zbytek týdne se nějaké akce najdou, nabídněte si. Stálou nabídku představují výstavy, expozice, sbírky, památky a tak podobně.

V úterý 18. listopadu 2014 se sešlo hned několik zajímavých přednášek – v Křinickém pivovaru v Krásné Lípě speleologický dokument Poseidon, v Městské knihovně ve Varnsdorfu o klimatu Šluknovského výběžku a v Městské knihovně v Rumburku Natalie Belisová. Protože se nerozkrájím, pojedu si nechat (konečně) podepsat svůj výtisk knihy Tulákům Jetřichovicka.

Ve středu 19. listopadu 2014 Na Kopečku v RBK Participativní rozpočet, v Krásné Lípě v pivovaru pokračuje přednáškový cyklus a hostem Jiřího Raka si bude Jiří Rak sám, kdy provede posluchače Polskem od Tater po Mazury. Večer se střetne rumburská Střelnice s představením Rodina je základ státu a Městské divadlo Varnsdorf s Pánskou šatnou z Ypsilonky.

Ve čtvrtek 20. listopadu 2014 u Kocoura další jazz. Kolikpak lidí (ne)přijde tentokrát?

Pokud máte někdo povědomost o něčem, o čem my ne, dejte nám echo. Přehled akcí, o kterých víme, najdete krom zveřejněných plakátků samozřejmě v našem kalendáři.