weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorf jede! Na domácí půdě přetlačil Táborsko o jeden gól (2:1) Aktualizováno!

Teplota značně klesá a Fotbalová národní liga se blíží ke svému konci. Poslední domácí zápas hraje Varnsdorf v sobotu 23. 11. od 13:30. Momentálně čtvrtí fotbalisté z Kotliny narazí na tým ze Sezimova Ústí, který se drží o dvě příčky a jeden bod pod modrožlutým mančaftem. Foto: Jakub Trmal Varnsdorf sice hraje poslední šestnácté kolo dnes, ale má ještě jeden zápas k dobru, protože minulý týden aktuálně první Olomouc přeložila utkání kvůli reprezentačním povinostem jejích opor. Tento zápas se bude hrát za týden a teoreticky se Varnsdorf může stát zimním půlmistrem. Musel by ale vyhrát obě utkání.

První zkouška tedy čeká varnsdorfské v Kotlině, kde narazí na Táborsko, které v posledních dvou zápasech prohrálo. Tým ze Sezimova Ústí se ale drží nahoře a čeká nás tak zajimavý mač. Vansdorfský tým je naopak rozjetý a svou formu bude chtít znovu ukázat před domácím publikem.

FK Varnsdorf: Porcal (K), Breite, Zieris, Janoušek, Martan, Kouřil, Landovský, daníček, Jurča, Tvaroha, Rudnytskyy (Čurgali, Novotný, Eliáš, Durdevič, Urbánek, Schubert, Samoel)

– trenér Zdeňko Frťala

FC MAS Táborsko: Toma, Hric (K), Traore, Divíšek, Džafič, Strnad, Ciferský, Presl, Ciku, Javorek, Sladký (Kočí, Nešický, Šiml, Hadžič, Musiol, Tusjak, Kudrna)

– trenér Petr Frňka

Rozhodčí: Houdek, Mencl – Kožár


AK 40507

V tomto zápase šlo o hodně a vidět to bylo už od úvodního hvizdu. Hned v první minutě dostal za ošklivý faul žlutou kartu Javorek, o dvě minuty později ji viděl Rudnytskyy za narušení rozehrávky po faulu. V šesté minutě dostal Daníček nádhernou přihrávku vzduchem za obranu a s úmyslem přehodit brankáře minul bránu o půl metru.

Varnsdorf zahrozil podruhé v desáté minutě, když Jurču vysunul Daníček kolmou přihrávkou. Jurča však na brankáře Toma nevyzrál. Domácí předváděli líbivý kombinační fotbal, mnoho přihrávek i narážeček, srdce každého fotbalového fandy muselo plesat.

Táborsko ale hodně běhalo a především po křídlech předvádělo nebezpečně rychlé brejky. Ve třinácté minutě trefil Ciku tyč varnsdorfské brány, natož se domácí museli bránit dvoum nepříjemným rohům.

Brankář Porcal několikrát s vidinou rychlého protiútoku poslal míč na kopačky fotbalistů Táborska, z čehož vyšly další nadějné situace pro tým ze Sezimova Ústí. Oba týmy se snažily napadat rozehrávku vysoko na polovině soupeře, často se tak chtě nechtě muselo faulovat.

Po žluté kartě pro Džafiče dostal Varnsdorf možnost rozehrávat volný přímý kop, žlutomodrým se ale nepodařilo ztéci modrobílou hradbu.

AK 40545

Ve dvacáté šesté minutě byl opět vyzván Jurča k výletu za obranu, tentokrát se ale necházel v postavení mimo hru.

Další žlutá karta byla určena pro Breiteho, který po pádu zastavil útok Táborska rukou. Obrovská příležitost pro Strnada před bránou přišla o pár minut později, míč se naštěstí odrazil jen velmi těsně mimo tři tyče Porcala.

Skok plavmo předvedl Strnad v pokutovém vápně na začátku třiatřicáté minuty, vykoledoval si žlutou kartu. Rozhodčí Houdek jimi v tomto utkání opravdu nešetřil. Deset minut před koncem se proštrikoval do vápna Traore, jenže Porcal změně skóre se štěstím zabránil.

Konec druhého poločasu patřil hostům, kteří si vytvářeli nespočet zajímavých šancí. Byli mrštnější, všechny odražené míče připadly jim, a tak začali určovat tempo zápasu. Do poločasu se ani jednomu z mančaftů nepodařilo dostat svého hráče do dobré střelecké pozice, tudíž o přestávce stále svítilo na tabuli skóre 0:0.


Druhou půlku zápasu započala minela brankáře Táborska a následný faul na Breiteho. Z volného přímého kopu pak zkoušel druhý jmenovaný zaskočit Toma, ten bez potíží sbalil míč do rukavic. V padesáté první minutě se po napadení rozehrávky dostal k ráně Jurča, jenže nevýraznou střelou neohrozil ani brankáře Toma.

O pár minut později se míč zapletl pod nohy Preslovi, když se už už chystal zasadit smrtící ránu nekoncentrovaným domácím. Nešikovným faulem zaútočil Kouřil v pětapadesáté minutě, ze standartky pak poslal míč míč Džafič na hlavu Traora, který minul balón o výšku svých vlasů.

Až padesátá osmá rozhodla o prvním gólu! Na levé straně obraně fenomenálně utekl Tvaroha a před bránou naservíroval míč Rudnytskému, který už jen sklep mezi tři tyče! V Kotlině tak propukla euforie, domácí hráči si zaběhli na traktrůrek postavený vedle hřiště a předvedli vskutku originální oslavu gólu.

O šest minut později proběhla publikem další vlna radosti. Jurča poslal nádherný míč přes celé hřiště na Martana, který přesně přihrál před bránu, kde už se o míč postaral Lukáš Landovský! Varnsdorf tak vedl o dva góly.

Obrana hostů byla dost zaskočená a hledala způsob, jak se vypořádat s náporem varnsdorfských. Jak se říká, nejlepší obranou je útok, a tak byl Porcal nucen řešit několik ošemetných centrů do pokutového území. Trenér Táborska sáhnul k radikálnímu řešení a ze hry stáhnul dva hráče, jmenovitě Traora a Ciku. Za něj nastoupil Šim s Musiolem. V té době už Varnsdorf jedno střídání provedl, za Daníčka nastoupil Schubert.

Jeden tisíc dvěstě patnáct diváků přihlíželo, kterak Porcal vytáhl zákrok z krabičky nemožných, míč totiž v leže odcvrnkul z brankové čáry pryč, když už vše vypadalo ztraceně. Poslední možnost střídání využil Frňka, svou směnu si odpracoval Presl, jehož úděl zastoupí Nešický. I Zdeňko Frťala sáhnul ke střídání, provedl výměnu Jurči za Durdeviče.

Ve dvaaosmdesáté minutě se varnsdorfský obránce uchýlil k faulu ve velkém vápně, po němž musela přijít penalta.

AK 40621

A Džafič Adnan ji proměnil bez potíží, Táborsko se tedy dostalo na dostřel remíze.

V hektickém závěru si na hlavičku naskakoval Musiol, naštěstí se k balónu nepropracoval.

AK 40630

Po této akci vystřídal Rudnytského Čurgali a do konce zbývaly dvě minuty. K nim se přidaly ještě dvě minuty nastavené, ani v nich už Táborsko nic převratného nevymyslelo. Varnsdorf tak na domácí půdě opět přehrál soupeře a do dohrávaného zápasu s Olomoucí půjde ve vítězné náladě.

 JT 9530

A takto viděli zápas naši fotoreportéři :

Jakub Trmal :

Jiří Laštůvka :