weby pro nejsevernější čechy

Na Kopečku v čajovně o tom, jak se žije u nás Vietnamcům.

Včera, ve středu [26/11] po 19.00 hodině se konal v čajovně (resp. nad ní) večer rozhovor na téma: Jak se žije u nás Vietnamcům. Z webu čajovny: Z úspěšného cyklu „Jak se u nás žije cizincům?“ Rozhovor se zástupci jedné z největších menšin v ČR, která je u nás zastoupena už druhou generací. Slyšeli jsme příběhy dnešních dětí rodičů, kteří u nás začínali na tržnicích u stánků. Tyto děti jsou dnes dávno na na středních i vysokých školách a plynně mluví česky i vietnamsky.

Vcelku dorazilo opět dost lidí na tento program, který se v čajovně ujal. Shora zachycená mládež na snímku, je stále studující i pracující, což je u této menšiny celkem normální, je to jakési pravidlo. Bohužel nedorazil tatínek jednoho z hochů, aby jsme měli i druhý (starší, zkušenější) pohled na žití u nás. Přesto to bylo fajn povídání.

Pozvánka středu 3. 12. 2014 od 19:00 hodin v čajovně vystoupí Ondřej Papillon – koncert Art-rock. Písničkář původem z Děčína. One man band čtyř nástrojů. Půvabně nezařaditelné, folkový nderground,v elektrické podobě pak opak folku… Osobitý hlas i projev. Někdy také doplňuje originální písničkářku Kayu, která Na Kopečku nedávno vystupovala.

Zde naleznete případně program na středeční podvečery v čajovně Na Kopečku v prosinci.