weby pro nejsevernější čechy

Gympl otevřel svou důstojnou náruč

Když už jsme vás na našem webu pozvali, tak se sluší a patří, abychom také napsali, jaké to bylo. Den otevřených dveří na rumburském gymnáziu proběhl v sobotu 29. 11. po dobu dopolední a návštěvnost byla poměrně slušná, stejně tak úroveň předváděného. Otevřené dveře ve vší parádě.Foto: Martina Šťastná O této akci jsme informovali před dvěma lety takto. Tentokrát nelákal had, zato muffiny i zamykací záchody ano. Ono z mnoha úst bývalých studentů či studentek v podobě tatínků či maminek zaznělo, že „se tady toho teda moc nezměnilo, no“. Je to asi pravda, Gymnázium Rumburk se prostě drží toho svého.

Atrakcí ale přibývá, to musel vidět každý. V přízemí opět jazyková učebna plná jídla, informativní učebna s paní ředitelkou a základními informacemi o studiu, prezentace projektu DofE a tělocvična, kde se skáče nebo hází na koš.

Po vystoupání schodů čeká na návštěvníky posezení, káva, čaj, sušenky i buchty. V učebně zeměpisu a dějepisu k nahlédnutí všechno, co se za poslední léta vytvořilo, o učebnu dál možnost vyzkoušet si roli moderátora ve školní televizi. Novinkou je místnost s absolventy školy, kteří řeknou, jestli gympl má smysl nebo ne. Velký zájem je o ukázkový přijímací test na osmileté gymnázium.

V nejvýše položeném patře čeká místnost označená nápisem „Picassova líheň“, tam návštěvník najde mnoho a mnoho výtvarných děl studentů. Úspěch klasicky sklízí chemické pokusy. Někdo si nechá zapálit oheň v ruce, někdo podřezat žíly. Občas někdo zabloudí i do fyziky. V ní čekají zrcadla a různé další vynálezy, které si lze vyzkoušet.

Před půl dvanáctou vystupuje školní sbor N.T.C. se třemi písničkami, zpívá na schodech a v publiku se není kam hnout, lidí dorazilo opravdu dost. Mnoho zvědavců také nadšeně přihlíželo chlapecké skupině The PIX, která vystupovala o hodinu dříve.

Celková atmosféra zdála se příjemná, předvánoční a působivá. Tak akorát.

S foťákem se okolo ochomýtala Martina Šťastná: