weby pro nejsevernější čechy

Inventůra (předmikulášská)

Celá země zamrzla, kromě výběžku(.eu), toho našeho. Napadlo tu nula celá nula milimetrů sněhu a silničáři zatím všechno zvládají skvěle. Včera dokonce cvičně posolili úplně suché silnice. A neklouzalo to.

Vánoce na krku.

Konají se tradiční výstavy betlémů. Opravdu vydatnou upoutávku připravili v Lipové, kde nechali vyřezat Betlém nový a ve skoroživotní velikosti. Figury jsou vysoké kolem metru padesáti, jsou vyřezané z dubového dřeva a jejich autorem je Jan Švadlenka, pravidelný účastník lipovských řezbářských dřeváků.

Na celé téhle věci je sympatická snaha lipovských udělat něco nejen pro sebe, ale i pro ty, kteří přijdou po nich. A zanechat jim něco, co budou moci vystavovat zase oni.

Je fakt, že tenhle betlém dostatečně zaujal už současníky. Tahle fotka má (momentálně) na našem fb profilu stojednadvacet lajků a třiadvacet sdílení, což je na naše poměry opravdu hodně.

betlem svadlenka

(fotka ivo šafus)

Mimochodem stromky svítí asi ve všech městech výběžku, jenom starostu (starostku) nezvolili dosud ve Velkém Šenově (ustavující zastupitelstvo se koná zítra (čtvrtek 4/12/14)) a v Doubici, kde si počkají asi až do jara.

A mimochodem, nový Betlém si nechali udělat také v Drážďanech a je k vidění na Altmarktu. A ten se mi taky moc líbí.

betl Snapseed

A v sobotu tam přivezou tu obrovskou štolu.

Redakce výběžku posílila o novou redaktorku, která se zatím věnuje hlavně hudbě (třeba tady), ale dostala za úkol zpracovat i téma bot. Bot opravdových asijských a nejedná se o vietnamky. Tak uvidíme, jak se s tématem popasuje.

Část redakce si můžete prohlédnout tady:

red

Když nás někde potkáte, můžete nám říci, co vám na stránkách výběžku chybí. Nebo co překáží.

Takhle jsme se dozvěděli například, že se v Rumburku hraje vysoká volejbalová soutěž žen (a budeme o ni psát) a také, že v některých zařízeních překáží upoutávka na zveřejňované jídelníčky (budeme řešit).

A tak dále.

Příště (ano, inventury budou pokračovat) se dozvíte třeba, kde nás najdete a nebo, že je nejvyšší čas koupit si výběžanské triko a nebo začít na našich stránkách inzerovat. Aby tenhle rok nebyl náš poslední.

PS. Divné věci se dějí ve Varnsdorfu. Že tam odvolali ředitele divadla, kterým se stal po skončení svého funkčního období starosta Louka, o tom si špitali vrabci na střeše. Že to nechtěl nikdo ze zúčastněných komentovat dopředu se dá pochopit. Že psaní o odvolání přivezla panu Loukovi policie v pátek večer, je už trošku zbytečně TEATRÁLNÍ. I na divadlo, ne?

A ještě Varnsdorf: včera (3/12/14) předali hráči FK Slovan Varnsdorf drobné dárky a finanční dar (pět tisíc korun) plus další drobnosti dětem z Mateřské školky Čtyřlístek.

Sympatické.

dar