weby pro nejsevernější čechy

Kosoti, deska na víkend

Folk/popová britská kapela Kosoti zatím moc velkou fanouškovskou základnu v Čechách nemá. Ostatně ani ve světě, nedávno totiž teprve vypustili do světa jejich první EP s názvem Cradle. Šestičlenná kapela si už ale zahrála na Sundance festivalu, několikrát v New Castleské O2 Academy a rozhodně to nejsou jejich poslední úspěchy. Kytarové dovednosti a především hlasový rozsah zpěváka Allana Hylsopa jsou fascinující a hned na první poslech vás přesvědčí o svých kvalitách. Jemný hlas vokalistky Rebeccy tomu dodá ten správný šmrnc a kapela celkově působí velice příjemně.

Osmnáct minut, čtyři písně a hlas, který by se dal přirovnat k Marcusi Mumfordovi, krásné emotivní texty písní, zvuky akustické kytary a banja; mně osobně kapela přímo kápla do noty.

Recenze na internetu pak mluví jasně. Kosoti šlapou na paty známé kapele Mumford & Sons a dokonce kolují spekulace, že hudbu dělají lépe. Těžko posoudit, ale pokud se vám líbí kreativní hudba se silnými vokálními harmoniemi, tato kapela je určena přesně pro vás.