weby pro nejsevernější čechy

Inventůra (přeslazená)

Mikuláš ztratil plášť, Mikuláška sukni a článek o jejich rumburské nadílce, který jsme sdíleli ve facebookové skupině Rumburk spustil nekonečnou a zbytečnou debatu o tom, kdo a proč dostal a kdo a proč nedostal od čertů na rumburském náměstí balíček s dobrotami. Ta diskuze je tak blbá, že už jsem vyhrožoval tím, že původní příspěvek smáznu (a tím i zbytek na něj navázaného vlákna), ale zatím jsem to neudělal, protože ohromeně zírám na to, čemu spoluobčané dokáži věnovat čas a energii. Když už byl Mikuláš, tak už je asi i advent. Počasí spíš jarní (i když: kdoví jak bude zjara) a když vydrží takhle, bude i v kostelích přijatelněji při všech těch vánočních koncertech a rybovkách.

Vloni (nebo předloni?) málem jsem umrzl a musel doporučit vyhřívané lavice:

Kostel ohřívače pro historické objekty, jako jsou kostely, velké sály, muzea, zámecké síně a další. Tyto Kostely vyhřívaná sedadla svým designem, rozměry a povrchovou úpravou nejlépe splňují přísná kritéria pro umístění v památkově chráněných objektech, svým provozem a vzhledem nijak negativně nenarušují ani neohrožují tyto památky.

Dnešní odpolední procházka mě přesvědčila o tom, že když ne zmrznout, prochladnout můžete určitě.

poko

Mám toho mnoho na srdci, ale protože je to aktuální, rád bych se vyjádřil k jedné fotografii, která se objevila na našem facebookovém profilu a na té fotografii jsem já i s údajným citátem. Rád bych, dokud je čas, uvedl věc na pravou míru.

citat

Na večírku Schrödingerova institutu zavzpomínal jsem před svými mladými kolegy na počátky vlastní žurnalistické kariéry, kdy se mne ujal kolega Ivan Hanousek. Expert na kreslený humor a veškeré sporty.

Po jedné tiskové konferenci, kterou jsme spolu absolvovali, sdělil mi v poklusu z místnosti, kde probíhal brífing do místnosti, kde bylo připravené občerstvení, že jako zkušený profesionál, který se účastnil i mistrovství světa v boxu, může mi prozradit jedno z nejdůležitějších pravidel, jak může novinář přežít a to být včas u chlebíčků.

Jistě uznáte, že ten citát, který mi dali chlapci do úst je o hodně méně poetický.

Poslední věc, na kterou v tuhle chvíli myslím, je ten červený kamion, který v pátek dorazí na rumburské náměstí.

Nemějte mi to za zlé, možná rumburáci usilovali o to, aby dorazil až sem a ne jenom do Varnsdorfu, jak tomu bylo několik minulých let, ale mě se to prostě nelíbí.

Vánoce a advent je přeci o něčem jiném, ale: každému co jeho jest.

Rád bych jenom v téhle souvislosti upozornit na nebezpečí nápoje, který tenhle truck propaguje, protože, jak jsem se nedávno dočetl, není to žádná legrace: Američan z Los Angeles přišel s odvážným experimentem nedlouho poté, co člen městské rady New Yorku Karim Camara požadoval, aby na etiketách sladkých nápojů bylo vždy varování o vysokém obsahu cukru a jeho možných následcích na zdraví člověka, jak je tomu například na krabičkách cigaret.

Přibral deste kilo a stal se závislým. Tak dávejte bacha a mějte se hezky.