weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (popadesáté v roce 2014)

S tím, co se nezadržitelně blíží, je zcela jasné, jaká nabídka na nadcházející dny může být. Advent, betlémy, koncerty… Trvají různé výstavy a expozice, v tomto období především betlémářské. Pár už jsem jich stihl, v tomto týdnu mám v itineráři muzeum v Rumburku a muzeum v Kamenickém Šenově, kdybych narazil na zlatou žílu, rád bych do Děčína, do Železného Brodu a do Roztok u Prahy.

V úterý 9. prosince 2014 zahrají žáci rumburské ZUŠky v kostele sv. Vavřince u Lorety, v Městské knihovně v Rumburku proběhne přednáška o vánočním čase a ve stejnou dobu se koná v Městském divadle ve Varnsdorfu vernisáž německé výtvarnice.

Ve středu 10. prosince 2014 budu už zase pryč, tak uvidíme, zda stihnu Den otevřených dveří na ZŠ Edisonova. Tady by se podle Deníku mělo konat i večerní celostátní zpívání koled, ale ať hledám, jak hledám, místní zdroje o akci vtipně neinformují. To asi zase bude účast… Aby toho v tento den nebylo málo, na šluknovském zámku koncertuje místní ZUŠka, ve Křinickém pivovaru v tutéž dobu začíná poslední z přednášek hostů Jiřího Raka, o něco později koncertují ve varnsdorfské ZUŠce místní žáci a souběžně s tím se v Městském divadle vyhlašuje Sportovec roku 2014. A o hodinu později Na Kopečku v Rumburku začíná představení fotografiického projektu, k němuž chovám obdiv, leč jako ne-fotograf k němu těžko někdy přispěji. PS: Nejlepší je naplánovat souběžně akce, a to v jednom městě. A ještě k nim nezveřejnit letáky…

Ve čtvrtek 11. prosince 2014 pro změnu zase koncerty – tentokrát si alespoň nekonkurují časově. Nejprve žáci a soubory rumburské ZUŠky v aule místního gymnázia, večer pak ve varnsdorfská aule pěvecké sbory místní ZUŠky.

Víte-li o něčem, o čem my ne, dejte nám echo. Přehled akcí, o kterých víme, najdete krom zveřejněných plakátků samozřejmě v našem kalendáři.