weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam padesátého týdne 2014

Tak nám to zase trochu houstne, se stoupající číslovkou adventních nedělí se zvyšuje i hustota akcí. Připomínám, dnes ve čtvrtek 11. prosince 2014 hned dva koncerty – nejdříve v aule gymnázia RBK, o něco později v aule na gymnáziu VDF.

V pátek 12. prosince 2014 má podle skrovné upoutávky na webu Den otevřených dveří a předvánoční jarmark šluknovská střední, adventní koncert bude odpoledne v kostele v Lipové, neadventní unplugged na Fabrice v Doubici a docela bych si zajel uronit nostalgickou slzu do Nového Boru na AG Flek. Jiříkovští pořádají adventní odpoledne, při kterém představí a požehnají nový Betlém. A nelze nezmínit, že letos oblaží RBK svou přítomností svítící limonádový truck s importovaným americkým tlusťochem.

V sobotu 13. prosince 2014 zase trochu přetlak. Po ránu začíná turistický advent v Krásné Lípě, odpoledne pak na faře v Jiřetíně a také v RBK Na Kopečku. Nebo můžete zajít tvořit do mikulášovického Skloluxu, podívat se v Jiříkově na hafany na Trojj-Bojj, nebo třeba utéct až do Kravař na Víseckou rychtu.

V neděli 14. prosince 2014 v Loutkáči v Dolní Poustevně advent se Schrödingerem, pohádka na šluknovském zámku a překrývající se koncerty – v Krásné Lípě v kostele Lužičan, ve Varnsdorfu u starokatolíků mladí hudebníci. A taky možnost procházky po každoročních vánočních trzích v Großschön.

A samozřejmě nezapomeňte, že tu i onde, daleko i blízko jsou k vidění betlémy.

Vybírejte z nasbíraných plakátků nebo koukněte do našeho kalendáře. A pokud víte o čemkoliv dalším, dejte nám vědět.