weby pro nejsevernější čechy

Bombay Bicycle Club, hudba na víkend

Bombay Bicycle Club už není v Čechách tak neznámé jméno, jako kdysi, ale přeci se najdou tací, kterým název skupiny nic neříká. Čtyřčlenná londýnská kapela byla založena v roce 2005 a doposud se věnovali převážně indie-popu, ovšem letos vydali novou desku s názvem „So Long, See You Tomorrow“, která je tak trošku jiné kafe. Na rozdíl od předchozích nahrávek, lahodný hlas Jacka Steadmana kluci přesunuli ke zpívání zadních vokálů a deska je zaměřená spíše na kvalitu hudebního doprovodu než na samotný zpěv. Je to pravděpodobně chytrý tah.
Úvodní singl „Carry Me“ je typ písničky, který vám připomene léto a pravděpodobně byste si něco podobného mohli poslechnout na Ibiza Rocks (ne, že bych opravdu věděla, jaké písničky pouští na Ibiza Rocks). Píseň má všechno, co úvodní singl potřebuje, aby udělal dojem a to včetně perfektně zpracovaného klipu Steem Thompsonem, Drew Robinsonem a Jamesem Swindwellsem. A jestli vám jména nic neříkají, je to jen dobře. Kapela si totiž zakládá především na tom, aby byla jejich práce co nejméně komerční.
Když se do poslechu ponoříte hlouběji, zvuky jen sílí. Písnička „Home by Now“ ve vás vzbudí trochu sentimentality, naopak „Feel“ je zase o něco exotičtější a dokáže vás pořádně nabudit. Rozmanitost hudebních prvků vás buď zaujme, nebo úplně odradí, ale když kapele dáte šanci, zjistíte, že vám dokáže otevřít jakýsi nový pohled na hudební svět.