weby pro nejsevernější čechy

Výstava dětských betlémů v Loretě Rumburk 2014

V ambitu rumburské Lorety jsou do 2. 2. 2015 k vidění betlémy, vyrobené dětmi z Rumburku a Jiříkova. Více než dvě desítky betlémů předškoláci a školáci vystříhali z papíru, namalovali nebo vymodelovali z keramické hlíny. Některé postavičky mají podobu skleniček, naplněných různobarevnou vodou. Výtvarné práce vystavuje Mateřské centrum Koťátko, Mateřské centrum Větrník v Rumburku, Salesiánský klub mládeže Rumburk – Jiříkov, o.s., Družina Základní školy U Nemocnice v Rumburku a Dům dětí a mládeže Rumburk. Výstava dětských betlémů probíhá v Loretě Rumburk od začátku adventu do 2. 2. 2015, od úterý do soboty, mezi 9.00 až 16.00 hod. Vstupné je 50 a 25 Kč. Děti do 6 let mají vstup zdarma. Výstavu pořádá Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk. Vedle dětských betlémů se v klášterním kostele sv. Vavřince představují rozsáhlé kostelní jesličky z roku 1922.

Pro dětské návštěvníky Lorety Rumburk jsou v období adventu a Vánoc připraveny omalovánky s adventní a vánoční tématikou. Ti, kdo se chtějí blíže seznámit s vánočním příběhem, mohou putovat křížovou chodbou kolem Lorety a vyplňovat pracovní list. Jako nápověda jim poslouží nástropní malby, zachycující příběh Ježíšova narození. Správné odpovědi najdou také v textech českých koled. 

 

Loreta Rumburk: Výstava dětských betlémů 2014 – MC Větrník (foto Klára Mágrová)

 

Loreta Rumburk: Výstava dětských betlémů 2014 – Oblastní charita Rumburk (foto Klára Mágrová)

Mgr. Klára Mágrová

projektová manažerka

Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk

Náměstí Dobrovského 379/11, 408 01 Rumburk

mobil: +420 724 072 525

e-mail: loreta.rumburk@seznam.cz

www.loretarumburk.cz 

www.poutni-mista-sluknovsko.cz

PS: Skutečnost, že jde o akci tradiční, dokládají pozvánky za rok 2013 -> a za rok 2012 – >. To, že my jsme si výstavu už prohlédli, jste mohli číst tady ->. A samozřejmě, pokud se půjdete podívat, nezapomeňte na betlém klášterní ->