weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (popadesátéprvní v roce 2014)

Za chvíli rozdávání dárků a pak zvyšování letopočtu, snad tedy nikoho nepřekvapí, že nejčastější přívlastek aktuálních akcí je „adventní“. Co se týče výstav, převažují betlémy. Zatím můžeme doporučit expozice v Lipovév Rumburku v Loetěv Rumburku v muzeuv Jablonci nad Nisou a taky v Kamenickém Šenově. V plánu je stihnout ještě i nějaké další, tak uvidíme.

Sérii koncertů zahajuje v pondělí 15. prosince 2014 Dolní Poustevna, kde v kostelíku bude preludovat základní škola.

V úterý 16. prosince 2014 opět v Dolní Poustevně – akademie školy Gabriely Pelechové, ve varnsdorfské ZUŠce žákovský koncert, na gymnáziu v RBK se představí N.T.C. a Schrödingerovci v rámci tažení Výběžkem obsadí tento den vystěhovávanou varnsdorfskou Střelnici. Večer můžete za svitu svící do Lorety, nebo do varnsdorfské Panoramy na další baletní přenos.

Ve středu 17. prosince 2014 se Schödinger nastěhuje na domácí scénu, do kláštera v Jiříkově. Na Kopečku v Rumburku bude „sněžit“, varnsdorfská ZŠ Karlova zase pronikne do kostela bez věže, souběžně budou hrát děti ze ZŠ v Dolním Podluží a žáci Petry Kalčíkové v Dolní Poustevně. O hodinu později pak varnsdorfská ZUŠka obsadí Městské divadlo, aby se mohly předvést i nehudební obory. A rumburáci mohou večer do DK na divadlo.

Ve čtvrtek 18. prosince 2014 pro změnu další a další koncerty – krásnolipská pobočka rumburské ZUŠky v obecní síni, další žáci téže ZUŠky v Kostelíku v Dolní Poustevně, Křiničánek pokračuje v cyklu adventních koncertů Krásné Lípy, vánoční akademii bude mít ZŠ Jiříkov. A večer u starokatolíků zahraje Varnsdorfská komorní filharmonie.

Samozřejmě, víte-li o něčem, o čem my ne, dejte nám echo. Se klidně přiznám, že jsem trochu unaven z toho, že o spoustě akcí vím, ale nedokážu k nim sehnat podrobnosti, natož plakáty. A to ani nemám tušení, o kolika akcích vlastně nevím. Je to pořád dokola hospoda Na Mýtince. Aby jim tam nelezli lidi, tak řadu akcí nepropagují organizace ani na svých webech, ani na webech města. A když jsem po minulém týdnu tak nějak nachcípaný, nemůžu moc polykat a ani myslet, .ere mě to čím dál víc.

Přehled akcí, o kterých víme, najdete krom zveřejněných plakátků samozřejmě v našem kalendáři.