weby pro nejsevernější čechy

Mladí hudebníci ve Varnsdorfu 2014

V neděli 14. prosince 2014 naplnilo starokatolický kostel ve Varnsdorfu opět početné posluchačstvo, protože se zde konal Adventní koncert mladých varnsdorfských hudebníků.

Skoro to někdy vypadá, že bychom na každý rok mohli mít jednu jedinou šablonu a v ní postupně jen měnit datum a sem tam fotku (přece jen se ty tváře střídají). Prostě a jednoduše jde o akce tradiční, konané s železnou pravidelností, a v některých případech stále se zvětšující. Nebýt souběhu termínů, byl bych sice v Krásné Lípě na adventním koncertě Lužičanu (rok 2012 zde ->), ale do kostela Proměnění Páně to mám z kopce jen pár metrů a nemusím kvůli tomu vytahovat klíčky od auta.

Koncert uváděly dvě dvojice studentů z literárně-dramatického kroužku BGV (Diana Hebtaniová + Ondřej Novotný, Adéla Petružálková + Josef Šišulák) a trochu mám pocit, že někteří v tom kroužku nejsou moc dlouho. Muzikanti a zpěváci se poskládali z řad ZUŠky, DDM a BGV, výjimkou byl host (hostka?) – klavíristka z Liberce. A samozřejmě na konci kolektivní zpěv, vybízející k účasti i posluchače.

Závěr koncertu včetně zvuku:

A samozřejmě pro připomenutí rok 2012 -> a rok 2013 ->.

Tagy