weby pro nejsevernější čechy

Rumburská hokejová liga – 2.kolo – 3.týden – rekapitulace.

Druhé kolo Rumburksé hokejové ligy ve svém třetím hracím týdnu mělo v rozlosování utkání tabulkově silnějších týmů s těmi slabšími. Ale vlastní zápasy to vždy nepotvrdily a někteří „favorité“ tvrdě narazili, případně museli o body urputně bojovat.

AK 42814

Foto týdne ze sobotního zápasu Hadi – Šenov.

Cvikov – Šluknov 17 : 1
Zápas ovlivnilo zranění brankáře hostů v průběhu první třetiny. První třetina nabídla poklidný hokej s jasnou převahou domácích, kteří ji postupně zvýrazňovali i gólově. Šluknovští sice několikrát zahrozili, ale jejich snaha byla spíše platonická. Po zranění šluknovského gólmana již zápas přestal být regulerním zápasem a po druhé třetině se týmy dohodli na předčasném ukončení zápasu.
Zápas průběžně sledovalo: 3 diváci.

Boston – DK Střelnice 9 : 8
Boston se pohybuje na čele průběžné tabulky RHL a DK Střelnice v minulých týdnech procházela krizí. Jaké bude střetnutí těchto dvou mužstev? První třetina byla trochu „ospalá“, ale spíš bych měl napsat opatrná. Boston měl mírně navrch, ale gólově to nedovedl vyjádřit. Do druhé třetiny se vstupovalo za stavu 2:1 a již to něco značí. Dékáčka nebyla za otloukánka! To co předvedla obě mužstva za hokej v druhé třetině, byla jedním slovem paráda! Krásné akce od obou týmů! Poslední třetina začala za stavu 5:5 a přinesla již tradičně trochu komediálních vložek, které průběhu zápasu moc neprospěly. V gólové přestřelce Boston tři minuty před koncem zápasu vstřelil dost šťastnou branku a strhl vítězství na svou stranu. Dekáčka by si zasloužila bod za remízu, ale ta jim nešťastně unikla.
Zápas průběžně sledovalo: 0 diváků.

Šenov – Hadi 6 : 10
Šenov přijel skoro v plném počtu, zato Hadům chyběl jeden muž do počtu. Domácí jim tedy jednoho „půjčili“ na hostování, aby se dle regulí soutěže mohl zápas odehrát. Myslím si, že když odjížděli domů s takovým debaklem, tak v skrytu duše hotoho gentlemanského gesta trochu litovali. Hadi šenováky rozebrali do posledního šroubku! Hráli jednoduchý útočný hokej ze zajištěné obrany a domácí byly za totální mimoně! Označit to, co šenováci předváděli, za hokejovou hru se nedalo ani náhodou! Prostě zápas, na který se nedalo moc koukat. A fotit ? To už vůbec ne! Hadi zaslouženě zvítězili.
Zápas průběžně sledovalo: 4 diváci.

Foto galerie není, protože to ze strany „favorita“ – Šenova – nebyl hokej k focení!

Hadi – Šenov 9 : 9
Byl jsem zvědav, jak se šenováci dají dohromady po čtvrtečním debaklu. Před zápasem jsem s některými hráči hovořil. Byli dost nažhavený vrátit Hadů čtvrteční porážku i s úroky. Jenže i Hadi se na zápas připravili a vytáhli tajný trumf. Zavolali si na pomoc „štírka“. Rychlého, šikovného útočníka, hrál s číslem 8, který vytvořil silný tandem hráčem číslo 20. A pěkně rychlý! Od prvního hvizdu se hrál hodně svižný hokej, který však rychle nabíral na razanci až tvrdosti. V polovině první třetiny si rozhodčí pozval kapitány mužstev na pohovor a ti svá mužstva uklidnila. Pak se již jen hrál parádní hokej. A bylo se na co koukat a také co fotit! Jedna akce krásnější než druhá. A drama se taky konalo. Klasicky v poslední třetině, do kterého hosté vstupovali pro ně příznivého za stavu 4:7. Jenže Hadi se štírkem bojovali do poslední vteřiny zápasu a vyplatilo se! Průběh skóre mluví za vše 4:7, 5:7, 6:7, 6:8, 7:8, 7:9. To bylo minutu a 54 vteřin před konce zápasu! Následně domácí snížili na rozdíl jediné branky na 8:9 po krásně trefeném stříleném centru. Do konce zápasu zbývalo 54 vteřin. Po vhazování ve středu hřiště obrana hostů neuhlídala útočníka Hadů s číslem 20 a ten 35 vteřin před koncem vyrovnal na 9:9! Parádní zápas.
Zápas průběžně sledovalo: 5 diváků.

Výsledky dalších odehraných zápasů 2. kola – 3. hrací týden :

DK Střelnice– Boston0: 10
Šluknov– Cvikov7: 4

Rozpis zápasů od 15.12. – 21.12. – 2.kolo – 4.hrací týden :

Po20:00 hod.DK Střelnice– Cvikov
Út19:00 hod.Cvikov– DK Střelnice
St19:00 hod.Boston– Hadi
Čt19:30 hod.Šenov– Šluknov
So17:00 hod.Hadi– Boston !!! ODLOŽENO !!!
Ne17:30 hod.Šluknov– Šenov