weby pro nejsevernější čechy

Vánoce na rumburském gymplu

Vůně cukroví, jehličí, zázvorového čaje, ale také kočky, Superman, gymnasti, či dokonce Fantomas. Takto na Gymnáziu Rumburk probíhaly dva poslední školní dny před vánočními prázdninami.Vánoční akademie; foto: Martina Šťastná

Ve čtvrtek 18. prosince nám ve škole konečně začala vánoční atmosféra. Již potřetí se pořádal vánoční jarmark, při kterém probíhal prodej různých maličkostí, které studenti přinesli z domova, nebo je vyrobili. Kromě těchto drobností jsme si mohli zakoupit i čaj, limonádu, sušenky, nebo jiné dobroty, které podávala třída 8. A ve své literární čajovně. Zajímavostí v této literární čajovně byla také možnost napsat dopis politickým vězňům v rámci projektu Amnesty International. Ve třídě 2.A jsme si taktéž mohli koupit čaj a sušenky, ale také pochovat si kočky, které přinesla paní Honsů z kočičího azylu, do kterého putují utržené peníze z jarmarku. Ačkoliv byl vstup alergikům přísně zakázán, našli se i tací, kteří neodolali a z učebny se pak vraceli s uslzenýma očima – nikoliv z dojetí. Celková částka vybraných peněz se blížila až k 8 tisícům.

jarmark

Vánoční jarmark v duchu ,,Děláme to pro kočky!“; foto: Kristýna Kacafírková

Druhý den, 19. prosince se konala dlouho očekávaná tradiční vánoční akademie pořádaná skupinou studentů třetích ročníků. Letos byla v duchu Superhrdinů, takže jsme se setkali tváří v tvář třeba se Supermanem, Spidermanem, nebo i s Fantomasem¬. Scénky byly plné vtipu, skvělých hereckých výkonů a nápaditých kostýmů. Kromě těchto „meziscének“ jsme měli možnost shlédnout pestrou škálu představení ostatních tříd. Ať už to bylo úžasné taneční vystoupení primánků ve stylu včelky Máji, komická hudební čísla maturitních ročníků, či dech beroucí představení gymnastů, skvěle jsem se bavila.
Akademie se dopoledne konala pro studenty gymnázia a v podvečer od pěti hodin nastalo velké finále – představení pro rodiče. Vše proběhlo tak, jak mělo a obecenstvo bylo nadšené. Myslím, že si organizátoři zaslouží právem obdiv a jsem zvědavá, jak bude akademie vypadat příští rok.

Fotografie z jarmarku od Martiny Šťastné:

A také z páteční vánoční akademie:

Tagy