weby pro nejsevernější čechy

Skutečný Ježíšek v Rumburku

Ačkoliv téměř všichni slaví Vánoce, málokdo si připomene skutečný důvod, proč je slavíme. Příběh narození Krista. Dne 26. prosince jsme si ho mohli již tradičně připomenout v kostele svatého Bartoloměje v Rumburku.

foto: Kristýna Kacafírková

Již po třinácté pořádala Římskokatolická farnost scénku „Živý betlém,“ při kterém se z živých osob postupně skládá betlém, tak jak ho známe, a to i včetně novorozeného Ježíška. Za zvuku krásných koled zazpívaných téměř andělským hlasem se do stáje, vytvořené z kulis, pomalu blíží nejdříve Maria s Josefem, poté se do jesliček uloží miminko (letos se jménem Jonatánek) a k nim se postupně staví andělé, pastýři a tři králové.

Kulisy, kostýmy i atmosféra kostela působila láskyplně a hlavně krásně vánočně, čemuž napomohl i čerstvě napadnutý sníh. Kromě toho před kostelem čekaly živé ovečky, za což patří velký dík panu Hajnému, který je s ochotou dovezl ze své BIO Farmy z Dolních Křečan. Celá akce byla jako každý rok velmi povedená – důkazem byl i plný kostel lidí – a věříme, že to vše i díky Boží pomoci.

foto: Zdeněk Šeda