weby pro nejsevernější čechy

27. memoriál M.Kotraby a 17.ročník H.Bálka

V pořadí již 27. memoriál M.Kotraby a 17.ročník H.Bálka v sálové kopané ve Vilémově vyhrál podruhé za sebou tým – Repre Šluknov !

Za účasti 13 kvalitních mužstev, z toho tří zcela nových, byl v pátek 26.12.2014 odehrán velmi populární turnaj v sálové kopané ve Vilémovské sportovní hale. Že je to turnaj nevyzpytatelný, ve kterém lze jen těžko tipovat vítěze, se v letošním klání opět potvrdilo, když ze čtyř velkých favoritů – Komáři Filipov, SC Stap Vilémov, Bílá Vdova Varnsdorf a Best of Varnsdorf – se ani jeden z nich neprobojoval do semifinále !!! Další z velkých favoritů – Stap Vilémov nakonec obsadil 3.místo. Obhájce titulu měl velké problémy ve skupině, ale od Play off potvrdil své kvality a po dvou penaltových postupech pak ve finále s přehledem porazil nečekaného druhého finalistu Kádě 5000. Turnaje se zúčastnili i mnozí známí fotbalisté – jako např. – Matěj Kotiš hrající ligu za Hradec Králové, Stožický hrající nyní za Litoměřice, dále královodvorský M.Petr, vilémovští T.Jägr, Bílek, Jindřich a Kurel ml., dále mnozí hráči působící v Rakousku či Německu – jako např. Hubený, Němeček a mnoho dalších. Hrálo se ve dvou skupinách po čtyřech mužstvech a v jedné bylo mužstev pět. Z každé skupiny postoupila do Play off první tři resp. čtyři mužstva a nejhorší tým ze 4.místa si to rozdal o postup do 1.kola v baráži s 5.týmem ze skupiny C. Přímo do čtvrtfinále postoupila 4.nejlepší mužstva ze skupin a sice – Kádě 5000, Bílá Vdova, SC Stap „A“ a Hapťák, z nich se ale do finále dostali překvapivě jen Kádě 5000. O vyrovnanosti turnaje svědčí i plichty v Play off a tudíž atraktivní penaltové rozstřely, kterých bylo letos pět ! Celý turnajový maratón měl 35 utkání v délce 1×12 minut, které skvěle odřídila trojice rozhodčích – Sabo, Bouma a Červený.

kotis
V ý s l e d k y o d P l a y o f f :
Baráž: SC Stap Vilémov „B“ – Já nevím Dolní Poustevna 4:1
1.kolo: Sn Frýdlant – SC Stap „B“ 3:0, Jackovi kluci VDF – Best of VDF 1:1 (3:1 na PK), Repre Šluknov – Mojžířský výběr 4:0, Stap Vilémov – Komáři Filipov 1:1 (3:1 na PK).
Čtvrtfinále: Kádě 5000 V.Šenov – Frýdlant 3:1, Bílá Vdova VDF – Jackovi kluci VDF 1:4, SC Stap „A“ – Repre Šluknov 0:0 (1:2 na PK), Hapťák Šluknov – Stap Vilémov 0:7 !!!
Semifinále: Kádě 5000 – Jackovi kluci 1:1 (3:2 na PK), Repre – Stap 1:1 (2:1 na PK)
O 3.místo: Stap – Jackovi kluci 2:1
Finále: Repre Šluknov – Kádě 5000 V.Šenov 3:0 !!!
Vyhodnocení nejlepších jednotlivců a kolektivů:
Nejlepší hráč : Kučera T. – Jackovi kluci Varnsdorf
Nejlepší brankář : Mikula E. – Kádě 5000 Velký Šenov
Nejlepší střelec: Čurgali L. – 5 gólů – Repre Šluknov
Nejlepší rozhodčí: Sabo M. – Rumburk
Nejstarší hráč: Hejl V. – Stap Vilémov
Cena Fair Play: Slovan Frýdlant – nejvzdálenější tým
Nejlepší domácí celek: Stap Vilémov – 3.místo ¨

mem sta

Nejlepší čtyři mužstva obdržela pěkné poháry a velmi bohaté dárkové koše. Vítěz k tomu ještě tradiční živé sele o váze 25 kg a putovní pohár. Nejlepší jednotlivci pak další hodnotné ceny, které předávala Hanka Bálková – sestra zesnulého Honzy Bálka společně se starostou obce panem Hynkem Raichartem, novou místostarostkou obce Bohunkou Mošovskou, funkcionáři Fanda klubu, Sálovka Clubu Stap a SK Stap Tratec Vilémov. Turnaj se těšil tradičně i velkému zájmu diváků, kterých se po celý den sešlo okolo 200 a to jak místních tak i z celého širokého okolí. Zpestřením pro všechny účastníky této akce bylo jistě i shlédnutí kronik z historie všech dosavadních turnajů, stejně jako rozsáhlá fotogalerie na stěnách haly ze sportovního dění ve Vilémově. Byl to dle názoru zúčastněných hráčů i přítomných odborníků, opět jeden z velmi povedených turnajů, který kdy byl ve Vilémově i v širokém okolí uspořádán. Škoda jen, že ubývá mužstev, což je na druhou stranu smutné, když po loňských 17 se jej letos zúčastnilo jen 13 týmů.

Všichni účastníci obdivovali výbornou organizaci celé akce. Pořadatelé nezapomněli v průběhu turnaje navštívit i oba hroby zesnulých kamarádů a uctít jejich památku položením pěkné kytice.
Pořadatelé děkují touto cestou všem sponzorům, kteří se na této akci spolupodíleli a díky nimž bylo možno zajistit velice hodnotné ceny, které přesáhly sumu 15 tisíc Kč !!!