weby pro nejsevernější čechy

Inventura (sněhové zpravodajství a tanec na náměstí)

Dostavila se zima. Nic by se nestalo, kdyby si byla bývala pospíšila a nasněžila už na ten Štědrý den, ale snad jí to vydrží alespoň do Nového roku. Jistě by si to přáli přinejmenším v Horním Podluží, kde začali zasněžovat (už podruhé, prvně 9/12). Teď to vypadá nadějně. Podle toho, co nám sdělili telefonicky, by se mohlo začít lyžovat 1/1/2015. Počítám, že sněžné kanony vytáhli i v Sebnitz a Rugiswalde, pokusíme se během týdne zjistit, kdy a za kolik se bude lyžovat tam.

Jinak minulý týden byl, alespoň v našem zpravodajství, samej — Betlém — samej — kostel a i v neděli jsme potkali faráře (Romana Solocha). Tentokrát žehnal novým autobusům, které budou vozit výběžany příštích několik let. Autobusy jsou zelené a je jich osmnáct. Mají i jména. Jmenují se jako obce ve výběžku. Třeba Rumburk nebo Lipová. Roztomilý nápad.

bus3 Snapseed

bus2 Snapseed

Stutečným požehnáním by bylo, kdyby se dopravci domluvili na možnosti využívat integrované jízdné a kdyby na sebe jednotlivé spoje navazovaly.

Minule jsme upozorňovali na akci, která se chystala na rumburském náměstí a nyní můžeme napsat, že se podařila. Originální Rumburáci roztančili náměstí i v tom mrazu. Doufám, že budou pokračovat i zjara a v létě a Rumburk se stane malou Brazílií (nebo teda Řeckem).

Takhle si to natočili sami:

a takhle to vypadalo z teplíčka:

(Oni jsou skvělí, když si ale připomeneme, kdo je k jejich činnosti vyprovokoval, uvědomíme si, že všechno špatný, je k něčemu dobrý. Tak se tak dívejte i na všechny aktuální problémy. Mohou v budoucnosti znamenat pozitivní změny.))

Tento týden se bude tančit všude. Taky se budou odpalovat rachejtle a nelze vyloučit, že se bude kalit .. Tak na sebe dávejte pozor.