weby pro nejsevernější čechy

Kdo vraždí, ten by teoreticky mohl lidem i zalhat…

Sice jsou ty mezivánoční dny, v nichž se jaksi předpokládá, že se nebude moc něco řešit, ale na druhou stranu, když se „něco stejný zdá, tak to nejspíš stejný je..“ (Cituji svou nedopsanou píseň, tak mi to koukejte neukrást!) a řešit se to prostě musí. („Prostě to pořešíme“, řeklo by se v Babišově…) Stejné se mi jeví každé, doslova každé vystoupení Miloše Zemana. Stejnost spočívá v tom, že jednak vždy hrozně vypadá (jeho svatoštěpánský model s vyvaleným „pupem“, opuchlou pobitou tváří, povolenou kravatou a pozadím jak z halucinogenního výletu), za druhé se hrozně tváří (model: když na vás nehodím šavli, tak vás nejspíš zabiju), za třetí plácá nesmysly (o tom později), za čtvrté uráží rozmanité skupiny lidí i jednotlivce. Když se tedy každé vystoupení jeví stejně, stejné nejspíš je. A to je ten malér, který mě trápí a pronásleduje. Proč a čím jsme si zasloužili takovou karmickou nepřízeň, která nám servíruje tyhle zjevy do funkce hlavy státu?
Skutečnost, že se do funkce prezidenta dostal pomocí účelové lži, prokázal soud. Jen ten soud šalamounsky zvážil všechny možné okolnosti a rozhodl, že ta lež nebyla zase až tak velká, aby se nad ní nemohlo mávnout rukou. A tak se mávlo a mávnutím na Hradě sedí poměrně odpudivý představitel lidské rasy, odnož český národ, který neváhá v každém vystoupení nejen blbě vypadat, ale přidává k tomu i ty shora zmiňované bonusy.
V tom svatoštěpánském řečnění o tom, jak je dobrý, se tzv. „opřel“ do svých kritiků. S přehledem prohnaného schůzovníka, který musí kolegy i protivníky udolat za každou cenu, i s použitím vylhaných statistik a vědeckých poznatků, vycucaných z prstu (nebo z dvoudecky) tam národům sdělil, že své oponenty má za neandrtálce dorozumívající se řevem. Měl zřejmě na mysli okolnosti jejich vystoupení 17. listopadu 2014 hlavně na Albertově. Kdo to vystoupení viděl, jistě si vzpomene, že Zemanovi oponenti byli při projevech ostatních středoevropských prezidentů tišší jako ta pověstná pěna a vybuchovali v nadšení jen na správných místech :)
Takže zpět do historie – vzhledem k tomu, že máme Google, máme i vědomosti, kterých se hlavě státu nedostává. Neandrtálci používali řeč, jazyk. Nikoli řev. Nerad to dělám, ale tady je Ctrl+C a Ctrl+V z Wikipedie: Neandertálci používali při komunikaci jazyk, jehož podoba je předmětem vědeckých debat. Pro existenci řeči svědčí několik nepřímých důkazů včetně života v komplexních sociálních skupinách a používání rozvinutých loveckých technik. Navíc extrakcí kostí byla zjištěna přítomnost genu FOXP2, který u moderních lidí zodpovídá za řeč. Ačkoliv prakticky všichni vědci uznávají, že neandrtálci používali jazyk, většina je toho názoru, že nebyl zdaleka tak komplexní (například mu velmi pravděpodobně chyběla schopnost abstrakce) jako jazyk tehdejších homo sapiens.
Konec citátu. No, jo. Co se dá dělat, vědci nezatopíš. Nebo možná zatopíš, ale to bys musel být Stalin, nebo Hitler, nebo někdo z téhle party.
Zeman zase lhal, i když bláboly o neandrtálcích rozhodně nejsou to nejhorší, co pro nás pro všechny plyne z jeho „vládnutí“.

P.S.: Přeji nám všem dobrý rok 2015 – Zeman sem, Zeman tam!