weby pro nejsevernější čechy

Šluknov v Sohlandu na turnaji Pětiměstí neuspěl

V sobotu [10/1] od 13,00 hodin se Šluknov (úvodka) zúčastnil tradičního turnaje Pětiměstí v Sohlandu, na kterém skončil na sedmém místě. Bleskovka: Šluknov přijel na tento (vcelku již tradiční a prestižní) turnaj na zkoušku s omlazeným nezkušeným týmem. Loni, tuším i předloni skončil na druhém místě. Letos vyhrál z pěti odehraných zápasů jen dva. Zvládl dobře úvodní zápas turnaje, ve kterém zdolal Opach, který nakonec celý turnaj vyhrál. Pak poslední utkání o sedmé místo s Wehrnsdorfem. Krom Šluknova tam hrál i Vilémov, který smolně nezvládl jediné utkání turnaje a to nejdůležitější. V zápase o finále prohrál penaltový rozstřel, tuším po remíze 2:2. Měl se tam i zúčastnit Jiříkov, který se však během týdne odhlásil.

Konečné pořadí:

1. FSV Oppach, 2. FCO Neugersdorf II, 3. SK Stap Tratec Vilemov, 4 FSV 1990 Neusalza-Spremberg, 5. FV Concordia Sohland, 6. SG Wilthen, 7.SK Plaston Šluknov, 8. TSV Wehrsdorf

O účasti Vilémova píše Libor Sklenář:

Dva dny před zahájením ostré jarní přípravy se část menší část mužstva Vilémova zúčastnila mezinárodního turnaje v halové kopané v sousedním Sasku.
Kromě čtyř starých kmenových hráčů se turnaje zúčastni budoucí možné posily
rovněž v počtu 4 hráčů. V pěkné, velké hale jsme po celý turnaj jako jediné mužstvo neprohráli ani jeden zápas, ale jedna neproměněná penalta v semifinále nám vystavila stopku v postupu do finále ,takže na nás zbyl jen boj o 3.místo.
Naše barvy reprezentovali: Michálek (z Mimoně) a Martin (z Kr.Studánky) – nově zkoušení gólmani, Demke (z N.Boru) a Kaňkovský (z Č.Lípy) – oba jsou již u nás na hostování/ a dále naši kmenoví hráči Vavroušek, Jindřich, Jägr a Bílek.