weby pro nejsevernější čechy

Inventura (taková divná)

Když jsem minule psal, že se svět řítí do záhuby, nemyslel jsem, že nás čte, a že mě vezme za slovo až tolik.On ale už Hamlet praví, že „doba vymknuta z kloubu šílí“, takže vlastně nic nového, jenom se toho sešlo nějak moc najednou. (ilustrace valgal) Do Paříže, kde se evropa vydala do ulic vyjádřit pietu pozůstalým a odhodlání setrvat na svých tradicích, to máme daleko, zastavili jsme se tedy v Drážďanech. Tam se plný Neumarkt k Paříži duchovně přihlásil.

Nebojíme se a zůstáváme otevřeni světu, to je ten důležitý vzkaz, který zazněl, protože jenom ti, kteří se nebojí a jsou silní ve své víře, ji mají šanci uhájit.

Máme ale my, evropané, nějakou víru? Snad.

Výběžkem, ale i celým ústeckým krajem, hýbe jiný problém. Problém nového systému autobusové dopravy. Nastavení: všechno bude pro cestující dražší a my to pořídíme za méně peněz. Ale to nemůže fungovat. Nemůže, nemůže, nemůže.

Hromadná doprava, která funguje na baterky, prostě jenom přinutí další a další potencionální cestující, aby si koupili automobil, kolo nebo koně.

Tomu ale zase nebudou stačit komunikace. Zatraceně. Zbývá nám jenom informační dálnice.

Nějaká dobrá zpráva by nebyla?

Ale ano, jednu bych měl.

Schrödingerův institut, občanské sdružení Ještě žijem a tento web uspořádají v první polovině tohoto roku nultý semestr ‚mediální výchovy‘.

Akce bude primárně určena pro studenty, které tato problematika zajímá a nějak se jí věnují. Sérii přednášek povedou praktikující novináři z Reflexu, Respektu, Mladé fronty a Českého rozhlasu.

Kurz je již obsazen, ale pokud by někdo měl veliký zájem ho také navštěvovat, může nás kontaktovat na náš emailem (vybezek.eu@gmail.com) a my se ho ještě pokusíme zařadit mezi frekventanty.