weby pro nejsevernější čechy

Inventura (furt to nějak nejezdí)

Nově vyvinutý systém autobusové dopravy pořád nějak nefunguje. V pátek se kvůli tomu sešli i výběžanští starostové a dohodli se, že připomínky a stížnosti cestujících budou tlumočit přímo na zasedání zastupitelstva ústeckého kraje v polovině měsíce února.  Možná vám u nás chybějí dechberoucí historky o tom, komu ujel autobus, ale ty se dočtete u kolegů, cestou anebo v restauraci. Za sebe pořád myslím, že ten systém může fungovat, když ovšem hlavním a jediným parametrem kraje nebude UŠETŘIT.

Integrovaná doprava je řešení. Na pražskou tramvajenku objedete kus středních Čech, nevím proč by to nemělo fungovat tady, kde je to potřeba. A když to funguje hned za hranicema.

Když už jsem v tom Sasku, skočím ještě na chvilku do Drážďan. Pegida, ani nikdo jiný momentálně demonstrovat nebude, hrozba útoku islámských fanatiků byla vyhodnocena jako reálná. Při poslední návštěvě jsem registroval zvýšený počet policejních dodávek. Ruch v ulicích je ale normální, i když jakousi nervozitu cítit lze.

Účelem návštěvy byl ale fototermín před otevřením nové expozice v Panometru, což je naprosto úžasná záležitost. Autorem myšlenky využít nefunkční plynojemy na expozice obrovských třistašedesátistupňových obrazů je Yadegar Asisi. V Drážďanech bylo dosud k vidění třeba panorama města z doby největšího rozkvětu v období baroka. Od příštího týdne uvidíte město vybombardované. Expozice se otevírá sedmdesát let od té strašné události, myslím, že to bude pro ty, kteří se přijedou podívat, velice emocionální zážitek.

panometr dd 09

My se k této expozici vrátíme zcela jistě.

Když uvážíme, že nějací teroristé by třeba rádi zaútočili v Drážďanech a uvědomíme si, jak je to blízko, dojde nám, že je ten svět kurva malej. Co když budou zmatení a spletou si lokalitu?

Nevysvětlíte jim, že jsme to tak nemysleli. A co když zalistují na těchto stránkách a zadají si slovo ‚betlém‘?

Uvidí tohle:

bet

Bude se jim to líbit?

Kus minulého týdne jsme se věnovali obnovené činnosti hudební formace Dunaj(ská vlna) tady a tady. Nakonec jsme však z různých důvodu na koncert nedorazili, podle informací z dobře ověřených zdrojů jsme udělali chybu a chlapci a děvče byli skvělí. Tady je dobrá zpráva pro ty, kteří to také nestihli: Dunajská vlna zahraje na letošním Kyjovském festiválku. Za fotku z koncertu dík Dominice))

dunaj

Rumburský starosta Sykáček se v tomto volebním období rozhodl komunikovat s občany přímo a zve je na středu 28/1 od 16.00 na Střelnici. Tohle zkoušel ve Varnsdorfu Martin Louka a ani nevím, jak to celé skončilo.

No, na programu bude toto:

Seznámení občanů města se strukturou Městského úřadu Rumburk
s rozdělením kompetencí mezi starostu a místostarosty
2) Seznámení se základními odlišnostmi výkonu samosprávy a státní správy
3) Informace o odpadovém hospodářství na území města Rumburk
4) Informace o zimní a letní údržbě veřejného prostranství na území města
Rumburk
5) Připomínky občanů ke změně v jízdních řádech v autobusové dopravě

Třeba dojde i na taková témata, která se otevírají na sociálních sítích: Chtěl bych se zeptat, co je pravdy na zvěstech, které se šíří Rumburkem, že se dělá na úřadě čistka, vyhazují se Švábovi příznivci a na jejich místa budou přicházet příznivci současného vedení? Nerad bych litoval toho, že jsem volil ty, kteří tam teď jsou…

Půjdeme se podívat a uvidíme. Jdete taky?