weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (počtvrté v roce 2015)

My kluci, co pořád někam chodíme, se konečně dočkáme. Konečně to vypadá, že každý den něco… Jen letmo zmiňme trvající výstavy – expozice na šluknovském zámku, betlémy v Rumburku v Loretě nebo v Rumburku v muzeu, krajky ve varnsdorfské knihovně a tak podobně.

V pondělí 19. ledna 2015 se k výstavám přidá Fotorok 2015, jehož vernisáž se koná právě tento den. A večer v pivovaru u Kocoura další hudební nálož – Chris Kazarian Funk & Soul Project.

V úterý 20. ledna 2015 Den otevřených dveří na IZŠ Karlova ve Varnsdorfu (když už jsem minulý týden zmeškal ZŠ náměstí). Na plánované sáňkování DDM RBK to při pohledu z okna moc nevypadá, ale přednáška Filipa Stojaníka ve varnsdorfském divadle na počasí závislá není.

Ve středu 21. ledna 2015 pokračuje Křinický pivovar a Jiří Rak ve zvaní hostů, kteří mají co zajímavého povědět o svých cestách a poznávání, tentokrát to budou hory. Večer se akcí sešlo hned několik – na šluknovském zámku by měl být koncert, jehož plakát se mi ale nepodařilo nikde objevit, Na Kopečku si připomenou Festiválek, v Rumburku na Střelnici bude divadlo komediální, kdežto ve Varnsdorfu bude v divadle opera. Předpokládám, že tak nějak jako minule budu ohromen blýskavými kostýmy a nebudu rozumět, oč se vlastně jedná.

Ve čtvrtek 22. ledna 2015 varnsdorfské zastupitelstvo, to teprve uvidím, jestli se mi tam bude chtít.

Pokud víte-li o něčem, o čem my ne, dejte nám echo. Přehled akcí jako vždy najdete krom zde zveřejněných plakátků také v našem kalendáři.