weby pro nejsevernější čechy

Inventura (politicko–výchovná)

Kolega Jiří X. Doležal přicestoval do Rumburku (22/1/15) a třinácti divákům, kteří přišli na Střelnici, hned v první části věnované islámu sdělil, že je na čase bombardovat Meku. Nestačil jsem zírat. A tak zatímco šéf Pegidy (Lutz Bachmann)odstoupil a zmizel v propadlišti dějin jenom kvůli tomu, že se nechal vyfotit s hitlerovským knírkem, Jirka zcela vážně trvá na použití atomové bomby v té části světa, kde jsou mešity a minarety.

pegid

Zdraví vás doktor Divnoláska, který si nedělá starosti a rozhodně miluje tu bombu!

divno

Jeho spolubesedník doktor Tomáš Zábranský nebyl tolik radikální. Celé to divadlo přivezl Zdeněk Strnad, který nějakým způsobem stojí i za projektem Tep Rumburska.

Jsem z toho poněkud rozpačitý.

V sobotu to bylo na Střelnici příjemnější, sešli se tu amatérští divadelnící z oblasti české středohoří. Součástí setkání byl i takzvaný pohárek; ochotníci hrají ochotníkům krátké úseky divadelních her. Monology, dialogy. V sobotu v Rumburku to bylo trochu chudičké: dialogy dva, monolog jeden.

Tady je fotka z jednoho, kdy má pan Hitler problémy s erekcí (ze hry Miro Gavrana Pacient dr. Freuda v provedení Oldřišky Jeřábkové a Jaroslava Švíře):

hitler Snapseed

Minule jsem tu zval na starostu Sykáčka taky na střelák, ale ono je to až tenhle týden. A Sykáček hned dvakrát: ve středu beseda s občany, ve čtvrtek zastupitelstvo. Zajímavý by mohl být třeba bod číslo osm, valná hromada Lužické nemocnice a polikliniky. Že?

A hned po příští neděli přijede pan prezident. Chvíli jsem přemýšlel, že bychom měli jeho cestu na sever zpravodajsky pokrýt, ale ve výběžku se omezí patrně jenom na Varnsdorf:

(ÚTERÝ 3/2/15)

příjezd do Varnsdorfu (TOS) FOTOTERMÍN

setkání se zaměstnanci společnosti TOS Varnsdorf, a.s.
NUTNÁ AKREDITACE!

Centrum Panorama FOTOTERMÍN

setkání s občany města Varnsdorf NUTNÁ AKREDITACE

Na jedno dopoledne jsou třeba hned dvě akreditace, které, když bychom prošli lustrací, je třeba vyzvednout v Ústí nad Labem, takže se na to asi vykašleme)

(O těch akreditacích nežertuju: kolega Kundra z Respektu dneska nahlásil na twitteru tohle:

kundra

A jestli někdo z Hradu čte Martinovy komentáře, budem možná muset opustit výběžek úplně..)

Takže budeme spoléhat, že Iva třeba akredituje Hlas Severu anebo, že nám dáte vědět vy. Třeba)

V nejhoršim si ho nkreslíme.

busta