weby pro nejsevernější čechy

Návštěva prezidenta Miloše Zemana ve Varnsdorfu

Během své třídenní návštěvy Ústeckého kraje zavítal 3. února 2015 prezident České republiky Miloš Zeman na Šluknovsko, navštívil v tento den v doprovodu hejtmana Oldřicha Bubeníčka město Varnsdorf a poté město Krásná Lípa. Dobré ráno, vítejte u zpravodajství. V rámci své návštěvy Ústeckého kraje dnes navštíví vaRnsdoRfskou továrnu TéÓeS, pobeseduje s občany ve VaRnsdoRfu a poté se setká s podnikateli v Krásné Lípě.

Tady nemůžete zaparkovat, zkuste to tamhle, sem nesmíte. Sem nechoďte, sem nikdo nesmí. Postavte se tady, všichni jen z této strany, na té druhé musí zůstat volno. Upozorňujeme všechny zástupce médií, že po odjezdu kolony všichni musí zůstat 2 minuty na místě a až poté smějí opustit budovu…

Sakra, sakra, sakra. Minule to byla paráda, to se šlo do kostela, do plynojemu, do výrobní haly, to se to fotilo. A teď? Výstup z auta, třesení rukou, výtah, židle. Dárečky, třesení rukou, výtah, nástup do auta. Jak z toho mám asi udělat atraktivní fotografie?

Je to zvláštní pocit, ocitnout se v americkém filmu. Šíbují s vámi sem tam, policajti, měšťáci, bezpečnostní služba a hrozná spousta stejně vypadajících ramenáčů, ozdobených kroucenými šňůrami. A když dojde na věc, přímo před vámi jeden z nich šušká do rukávu „Jsme v budově, jsme v budově…“

Pět minut prosím, probíhá jednání s vedením společnosti za zavřenými dveřmi, poté proběhne beseda se zaměstnanci. Ještě pět minut prosím.

Sedí tu cca 40 zaměstnanců, podle tiskové zprávy TOSu jich má závod celkem 500. Během čekání přicházejí další, postávají v prostoru pod jeřábem a čekají, až delegace ukončí jednání, projde po galerii a zasedne za stůl.

No prosím, má někdo nějaké dotazy? Chce se ještě někdo na něco zeptat? … Tak se budu ptát já…

https://youtu.be/AOZdU_yhkT0

Poprosil bych vás ještě o podpis do kroniky. A máme tu pro vás dárek, knihu vydanou naší společností a mikrometr, který pochází z předválečného vybavení Plauertovy továrny.

Ty bláho, oni si ho nevymysleli, ono to fakt existuje??? (Dment, fagt!)

Paní, slyšela jste to? Že prej mají strach, aby v té Panoramě nebyl sám jen s ochrankou, tak nařídili školám, aby tam přišli studenti. To přece nemůže být pravda, když máme to demogracyji, viďte?

 

Počkejte s tím foťákem, dovnitř nemůžete, pokud nemáte modrou akreditaci! – Bože, já už mám doma těch posranejch kartiček tolik, že mi známí řekli, ať z nich udělám výstavu…

Bude z toho něco, nebo nebude?Mezi mládeží je hojně zastoupené červené oblečení.Nosí to normálně, nebo je to „sezónní“ barva?

 

Dámy a pánové, separátní jednání se starosty Šluknovského výběžku v kavárně FilmPoint je ukončeno, v doprovodu starosty našeho města právě přichází!

 

Jsem rád, že je vás tu tolik. Na internetu psal nějaký chudáček a hlupák, že tu budu sám a budu diskutovat se svou ochrankou. Než se pustíme do besedy, řeknu vám, stejně jako před těmi třemi lety, kdy jsem tu byl naposledy, něco o tom, co vás tady trápí nejvíc.No, nebýt tu těch nahnaných středoškoláků a odvedle přeběhlých starostů, měla by ochranka a pořadatelé přesilovku. Z hodinové besedy byl nakonec čtyřicetiminutový monolog a pak se dostalo na čtyři občany.

 

Inu, podívejte se, nevím, proč se označujete za člena opoziční strany, když na tu věc máme vlastně shodný názor.

 

S těmi jízdními řády – to už se připravovalo dlouho. Problémy jsou s tím teď jenom na Teplicku a na Šluknovsku a už v březnu budou první změny. Ono by občas vyšlo levněji, kdyby kraj proplácel místo ježdění prázdného autobusu někomu jednou za měsíc taxík.

 

Je mou povinností přijmout každého nově jmenovaného velvyslance. A jak jste si jistě všiml na fotkách, kde spolu se zástupcem KLDR jsem, netvářím se na nich vůbec šťastně, ale naopak velmi kysele.

 

Podívejte, kdyby záleželo na mě, já bych přednostně ve své firmě zaměstnával lidi od 50 do 60 let, protože ti už mají nějaké zkušenosti.

 

Běžně dekoruji v každém městě prapor. A vy ho nemáte, protože prý je moc drahý, že by stál nejméně 50 tisíc. Tak si je v rozpočtu do příště najděte a já vám zatím provokativně budu dekorovat vlajku.

 

Děkuji za dárky a doufám, že ty výborně vypadající klobásky stačím sníst dřív, než zase půjdu na kontrolu ke svému lékaři.

 

Já ho nevolil. Já ho taky nevolila. Ani já.. Já se přišel jen ze zvědavosti podívat, ale jeho příznivec nejsem. Hmm, tak je možný, že v tý funkci je?

 

Tys tam byl, jo? A co, jaký to bylo? – Aaaaale… – Co, děsný? – Nooo, normálně pruda, úplně stejná, jako když doma čumíš na telku.

K dalšímu programu podat informace nemohu, do Krásné Lípy jsem nejel. Takže o Potěmkinově vesnici, připravované minimálně den dopředu v Křinickém pivovaru, nebo o bubnování a mediální separaci pronesených vět si udělejte obrázek někde jinde.

Děčínský deník. Novinky.cz. iDnes.cz. Česká televize. Krásná Lípa.