weby pro nejsevernější čechy

Rumburská hokejová liga – 4.kolo – 1.týden – rekapitulace.

Soutěž vstoupila do závěru. Hraje se poslední kolo a nyní jde již o vše. Každé vítězství se počítá a prohra se již velmi těžko dožene. Zápasy tohoto týden ukázaly, že mužstva ještě mají skryté rezervy. Zápasy se již hrají na 100% jak po fyzické tak i taktické stránce. A je škoda, že tak kvalitní a dramatická utkání sleduje jen pár diváků.

AK 47069

Foto týdne z utkání Hadi – DK Rumburk

Šlágram tohoto kola bylo dvojutkání mezi týmy Cvikova a Šenovem. Bojovalo se o udržení šance na celkové vítězství v soutěži. A k tomu potřebovali cvikovští nezbytně oba zápasy vyhrát. Trochu ve stínu boje o první příčky se neslo další dvojutkání mezi Hady a DK Rumburk. Aby Hadi mohli pomýšlet na čtvrtou příčku v konečném pořadí, stál před nimi úkol dvakrát porazit dékáčka. V posledním dvojzápasu mezi Bostonem a Šluknovem by se výhra šluknovských rovnala prvotřídní senzaci, ale i to tady již bylo. A jak to dopadlo?

Cvikov – Šenov 3 : 6
Před utkáním byla nastolena otázka, jak se šenovští vyrovnají s debaklem z posledního zápasu s Bostonem. Odpověď byla celkem jasná. Poučili se z chyb a k zápasu přistoupili velmi zodpovědně. Přijeli dobře takticky připraveni a cvikovské do šancí moc nepouštěli. To samé se dá říci i o nich. A když brankáři byli na svých postech platnými hráči, skóre se měnilo jen pozvolna. Hrál se důrazný, pohledný, taktický hokej. Zápas rozhodly přesilové hry. Na vyloučené vyhráli cvikovští 4:0, ale góly dávali jen šenovští, kteří výhodu využili hned třikrát! A to rozhodlo. Pěkný, dramatický zápas.
Zápas průběžně sledovalo: 10 diváků.

Šenov – Cvikov 6 : 4
Cvikovští si na odvetu pozvali několik hostujících mladíků a na jejich hře to bylo znát. Šenovští nově sestavený útok cvikovských rychlíků jen s obtížemi eliminovali. Jenže co přebývalo v útoku, to chybělo v obraně. Šenovští napadáním v obraném pásmu cvikovských zpomalovali zakládání jejich útočných akcí. Dařilo se jim dostávat se k odraženým a nepřesně rozehraným kotoučům a následně rychle zaútočit. Cvikovští šanci na vytvoření rozhodujícího náskoku promarnili ve druhé třetině, kdy hráli několik přesilových her za sebou, dokonce i pět na tři. Ale ani jednu výhodu nevyužili. V poslední třetině šenovští vstřelili tři rychlé branky. Odpověď cvikovských byly jen dvě. A to rozhodlo. Opět hezký, dramatický zápas.
Zápas průběžně sledovalo: 10 diváci.

Hadi – DK Rumburk 1 : 5
Obě mužstva praktikovala rychlý, jednoduchý hokej. Snažila se o rychlý přechod do útoku po získání kotouče ve svém obraném pásmu. Jenže obrany a brankáři byli pozorní. Nevzpomínám si, že by stav zápasu ve třicáté minutě byl 0:0. První se trefili hráči DK a svůj náskok, i když minimální si udržovali a v poslední třetině ještě navýšili. Pohledné utkání s celou řadou soubojů uhrazení a před brankou.
Zápas průběžně sledovalo: 6 diváků.

Další výsledky:

DK Střelnice – Hadi 11 : 6

Rozpis zápasů od 9.2. – 15.2. – 4.kolo – 2.hrací týden :

Po20:00 hod.DK Střelnice– Šenov
Út19:00 hod.Cvikov– Boston
St19:00 hod.Boston– Cvokov
Čt19:30 hod.Šenov– DK Střelnice
So17:00 hod.Hadi– Šluknov
Ne17:30 hod.Šluknov– Hadi