weby pro nejsevernější čechy

V čajovně Na Kopečku se vzpomínalo na Igora Heinze

Včera ve středu [11/2] po 19.00 hodině se příjemně zavzpomínalo na osobnost Igora Heinze. Z webu čajovny: Igor Heinz, významná osobnost s velkým přesahem našeho regionu. Umělec, muzikant, skladatel, spisovatel, učitel hudby, sběratel lidové slovesnosti, badatel, hudební archeolog, upřímný člověk se smyslem pro humor, byla s ním natočena řada zajímavých rozhovorů v rozhlase i v televizi. Některé jsme si společně připomněli. Jeho blízcí kamarádi a hudebníci chystají hudebně představit jeho skladby, včetně současného dirigenta Rumburského komorního orchestra Patrika Englera. Igor Heinz sepsal knihu Z hudební minulosti Šluknovska, kterou ocenila široká odborná veřejnost a byla přeložena i do němčiny. O jejím překladu pohovoří paní Jana Krausová, předsedkyně občanského sdružení Tadeáše Haenkeho z Chřibské. Také budeme mluvit o jeho nově připravované knize pohádek a pověstí ze Šluknovska – Červánek Pumpot. Ilustrátorka knihy Klára Winterová zavzpomínala na spolupráci s Igorem Heinzem.

Zde je možno poslechnout rozhovor (radio Vltava) s Igorem Heinzem o vydané knize: Z hudební minulosti Šluknovska.

Nebudu tu psát zbytečnosti, protože jsem se v mládí hudebce vyhýbal (pohltil mne zcela fotbal) a jen jsem Igora Heinze potkával ve Šluknově. Ti kteří ho znali, ví jaký byl a věřím, že na něj vzpomínají v dobrém. Tento středeční večer byl vskutku důstojným vzpomínáním na onu osobnost. 

Pozvánka na tředu 18.2.2015 od 19.00 hodin do čajovny Na Kopečku v Rumburku:

 „Příroda mýma očima“ Vernisáž výstavy fotografií mladého fotografa z Turnova, Davida Nožičky, současného studenta rumburské Polygrafky. Fotky přírody a krajiny z cest po České republice. Výstava k nám putuje z Turnova.