weby pro nejsevernější čechy

Valentýnský pivní masakr u Kocoura 2015

Co se meziodehrálo ve Varnsdorfu na náměstí, když jsem v sobotu 14. února 2015 zbaběle opustil masopustní průvod, který tam dorazil s obřím předstihem, nemám tušení. Potkal jsem se s ním až v určený čas na vlakovém Starém nádraží, odkud vyrazil do pivovaru Kocour na tradiční Valentýnský pivní masakr. Kdy se vám poštěstí jet v Trilexu tísněni rubikovou kostkou v sousedství medvěda s harmonikou? Šťastně jsme dojeli na zastávku, odkud průvod slavnostně napochodoval do pivovarské brány a rozpustil se ve zde již probíhajícím programu.

Na pódiu řádil DJ Roura, pod pódiem děti, pivo se chladilo a teklo, maso peklo, grilovalo a škvířilo, valentýnské zboží prodávalo, v dílničkách se snažily děti, pivovary se předháněly v nabídce ochucených a silných piv, ba byla i čokoláda s pivní příchutí. Zdálo se mi letos, že řeznických nabídek posílilo a bylo jich snad stejně, jako přítomných pivovarů. A brzy jsem zjistil, proč některé vitríny a vystavené zboží se mi zdají tak onaké a nezvyklé – u vchodu do haly se mluvilo polsky, v hale pak německy. Podle mého vítané a užitečné zpestření nabídky.

Obkroužil jsem plochu několikrát kolem dokola, sem tam něco ochutnal a počkal, až začal svou hudební produkci Malvas. A co bylo dál už nevím, zaslechl jsem jen, že v malé hale bylo plánováno vystoupení ZŠ a MŠ Bratislavská…

Zpravodajství z minulých ročníků: rok 2014 -> a rok 2013 ->