weby pro nejsevernější čechy

Deska na víkend: James Bay – Holb Back The River

Letošní cenu kritiků na Brit Awards, kterou v minulosti vyhráli umělci jako Tom Odell, Sam Smith nebo třeba zpěvačka Adele, dostal čtyřiadvacetiletý písničkář James Bay, který vás okouzlí nejen úžasným hlasem, ale taky chytlavými melodiemi a podmanivými texty.Zdroj: internet Dne 18. července 2013 vydal Bay debutové EP s názvem The Dark of The Morning, které vyvolalo okamžité ohlasy a v květnu 2014 vydal své druhé EP Let it go, které se dostalo do první desítky iTunes hitparády. Také se v minulém roce vydal na turné s Hozier, který mu pomohl udělat díru do světa s písničkou Hold Back The River.

EP Hold Back The River má podobně bolestný, oduševnělý zvuk, jaký můžeme slyšet například u Jamese Bugga nebo Eda Sheerana. Titulní skladba začíná tiše a postupně buduje ten správný rytmus, který vás nenechá v klidu. Písnička Sparks prská energii do všech stran, zatímco Wait in Line vás zase trochu uklidní, ale v hlavě vám dlouho nezůstane. EP také obsahuje živou verzi úspěšného hitu Hold Back The River, nutno podotknout, že zní možná ještě lépe než studiová verze. Texty jsou po většině o lásce, především o té zhrzené. James v ní pravděpodobně zatím nebyl moc úspěšný.

Pokud se vám EP Hold Back The River zalíbí natolik, že budete netrpělivě toužit po nových Bayových písních, nezoufejte. Celé album má vyjít už příští měsíc.