weby pro nejsevernější čechy

Žižkov zajíždí do Varnsdorfu, fotbalové jaro začíná!

První domácí zápas fotbalového jara sehrají fotbalisté FK Varnsdorf proti FK Viktorii Žižkov. Souboj týmů z horní poloviny tabulky bude v nepěkném severočeském počasí spíše o bojovnosti, moc fotbalového umu dnes utkání nepřinese, jak už před zápasem naznačoval trenér varnsdorfských Zdeňko Frťala. Svůj podíl bude mít i trávník, jenž se nachází v nedobrém stavu.Foto: Jakub Trmal Varnsdorf podle svých slov už bojuje o jen druhé místo, první příčka se mu s prohrou v Olomouci vzdálila. Dvakrát odkládaný souboj s hanáckým klubem, který ještě minulý rok působil v první Synot lize, uhráli varnsdorfští se ctí, avšak nedokázali z Olomouce dovézt ani bod. To se jim podařilo až v prvnm legálním jarním zápase. Na hřišti Pardubic sice nepředvedli líbivý fotbalový výkon, ale dokázali získat cenné vítězství 0:1. Varnsdorf se momentálně nachází na druhé příčce s 33 body, na záda mu šlape Baník Sokolov a Táborsko se Zlínem.

V neděli 15. 3. přijíždí do Kotliny pražský klub ze Žižkova. Ambiciózní Viktorka sice v prvním jarním kole padla se Zlínem, o to víc se ale bude chtít ukázat venku. Severočechům budou chybět dva klíčoví hráči – Schubert a Zieris, což je pro pražský klub rozhodně pozitivní zpráva. Uvidíme tedy, jak nefotbalové počasí ovlivní nelítostný souboj druhého týmu se šestým. Minulé jaro se Žižkovu podařilo z varnsdorfských vymámit všechny tři body, dnes se o to podle slov trenéra Trpišovského pokusí znovu.

FK VARNSDORF – FK VIKTORIA ŽIŽKOV 15. 3. 14:30

O průběhu utkání Vás budeme podrobně informovat.

Sestavy:

FK VDF: Porcal (K), Breite, Martan, Kvída, Ďurďevič, Landovský, Daníček, Jurča, Zbrožek, Tvaroha, Rudnytskyy (Kotiš, Filip, Dordič, Linka, Norek, Kapič, Samoel)

– trenér Zdeňko Frťala

FK VIK ŽIŽ: Pokorný, Dressler, Podrazký (K), Marek, Súkenník, Folprecht, Souček, Karafiát, Hovorka, Bartošák, Voltr (Trnka, Peterka, Opluštil, Černý, Hašek, Vondra, Holý)

– trenér Jindřich Trpišovský

Rozhodčí: Jech, Hock – Kotalík


1´ Domácí nastupují do zápasu v kanárkově žlutých dresech i šortkách, Žižkov oblénkul klasickou červenožlutou kombinaci. Místní fanoušci, zřejmě velmi natěšení na první domácí zápas jara, bubnují a troubí již od prvních minut a i v této zimě panuje v Kotlině svkělá fotbalová atmosféra.

3´ Úvodní přímý volný kop zápasu zahrával Daníček a to velmi povedeně! Jeden z hráčů Varnsdorfu se protlačil k zakončení a hlavou poslal míč pouze do rukavic Pokorného.

5´ Hlavu si oprávněně drbe Daníček, který promarnil jasnou gólovku! Po krásné přihrávce do běhu se probojoval přes obranou linii a stanul sám před brankářem. Míč si dlouho připravoval a nakonec ho poslal přímo do těla Pokorného. Následný rohový kop už žádné nebezpečí neznamenal.

7´ Na druhé straně se ke střele z dálky natáhl Folprecht, který mířil těsně mimo tři tyče.

9´ O nakopnutý míč bojoval Jurča s Hovorkou, mezi hráči dochází ke slovním výpadům, které musí hasit rozhodčí.

11´ Žižkov měl rozehrát kop, ještě předtím ale Marek dostává žlutou kartu za faul mimo hru, k zemi poslal jednoho z hráčů ve žlutém trikotu.

13´ Za hru vysokou nohou je Varnsdorf potrestán, zahrává se standartka přímo na hranici velkého vápna, situace vypadá velmi nebezpečně. Balón si postavil kapitán Podrazký, obstřelil zeď a bránu o kousek netrefil.

17´ Docela jednoduče mohl chybu v rozehrávce domácích potrestat osamocený Karafiát, na balón naštěstí nedosáhl.

19´ Balń si na hranici vápna rovnal Breite, vystřelit bohužel nestihl. Varnsdorf se povedeným brejkem dostal dopředu, nakonec se ale prokombinoval až zpět ke svému brankáři.

20´ Tvrdý terén a anglický metr sudího Jecha, to jsou peprné ingredience dnešního utkání.

26´ Marek teď připravil perfektní šanci pro Karafiáta, ten si míč potáhl k vápnu a vyslal nepříjemnou střelu, kterou musel Porcal vyrazit mimo jeho svatyni.

31´ Nečekaný zásah hlavou přvedl Jurča před bránou hostů, v rychlosti ale nedokázal zamířit přesně, a tak ani tato nadějná chvíle nevedla ke změně skóre.

34´ Nepříjemně přímo u střídačky Žižkova fauloval Rudnytskyy, od Jecha za to vidí žlutou kartu. Při následné akci propadla obrana Varnsdorfu, Porcal musel pro míč skákat, jenže ho pro sebe nezískal, což vždy věští gól, tentokrát vyvázl tým z Kotliny bez újmy.

36´ Na první pohled neškodná střela z dálky od Tvyrohy pěkně protáhla gólmana hostů. Branka ale z točené a technické rány nepadla.

40´ Landovský vedl míč po pravé straně a šikovně ho posunul na probíhajícího Jurču. Radim pak vyslal neškodnou přízemní střelu, s kterou Pokorný neměl problém.

43´ Volný přímý kop přibližně z půlky hřiště doskákal až k Pokornému, Varnsdorf se snaží ohrozit pražskou branku rychlými protiútoky.

45´ První poločas končí Jech na sekundu přesně, první poločas žádnou branku nepřinesl.


46´ Druhý poločas je zahájen, hned na začátku je do ofsajdu chycen Jurča.

47´ Po levé lajně se prohnal Rudnytskyy, nasadil jesle, druhého hráče obešel lobem a jeho snažení vyústilo v roh. Po rozehrání se dostal k míči zapomenutý Breite a tvrdě zasáhl míč, Pokorný měl co dělat, aby ho vytěsnil mimo bránu.

48´ Na druhé straně ze stejné vzdálenosti střlel Podrazký. Kapitán hostů nakonec bránu netrefil a následuje odkop od brány.

50´ Velmi hezky zahraná standartka! Breite se do míče opřel, Pokorný jen vyrážel a Zbrožek tak tak, že neskóroval do prázdné brány.

55´ Mrazivé nedělní odpoledne přilákalo do Kotliny 820 diváků.

56´ Durdeviče nahrazuje Dordič, první střídání v domácím týmu.

60´ Po uběhnutí dvou třetin zápasu si míč staví k zahrávání volného přímého kopu Rudnytskyy, zřejmě secvičený signál byl ale zahrán nepřesně.

61´ Ve vápně padá k zemi teatrálně Martan, rozhodčí okamžitě píská a uděluje žlutou kartu za nesportovní chování – simulaci.

62´ A právě Martana nahrazuje David Norek.

63´ Těsně vedle pálí jeden z červenobílých, celý stadión se zatajeným dechem sledoval, jak se balón opřel o vnější konstrukci brány.

69´ Velmi pohledný brejk domácích, Daníček posouvá v rychlosti na Jurču, ten ještě ve vápně vyzývá Breiteho. Radim vede míč až k lajně a snaží se dát pod sebe do malého vápna, to se mu už nevede a akce končí nepovedeným rohem.

71´ Súkeník vyslal překvapivou střelu zamířenou mimo branku Porcala.

73´ Aktivního Jurču střídá Jan Linka.

78´ Jech teď nepochopitelně neponechal výhodu a pískl do píšťalky, když se domácí řítili do šance. Žlutá karta za zákeřný faul udělena Součkovi.

80´ Po srážce hráčů ve vápně hostů se ke střele z bezprostřední blízkosti dostal Dorči, kterému se střela zatočila na opačnou stranu než potřeboval. Při následném závaru před bránou se nic podstatného nestalo.

83´ První gól dnešního utkání padá z ofsajdu, tudíž neplatí. Nyní střídá i Viktorka, za kapitána Podrazkého se na hřiště podívá Hašek.

86´ Durdevičův únik po levé straně zastavil Dressler perfektním skluzem.

87´ Místní hlasatelka vyzývá pražské faoušky, aby nepoužívali pyrotechniku. V kotli hostů tudíž nejspíše něco hoří, z našeho sektoru není nic vidět.

89´ Za Voltra se do hry podívá Vondra. Hráči už nikam nespěchají, utkání nejspíše skončí plichtou.

90+2´ Ve dvou nastavených minutách zkoušely týmy dlouhé nakopávané balóny, úspěch ale neslavila žádná taková akce.

Děkujeme za pozornost a přejeme příjemný zbytek neděle, shrnutí utkání a fotogalerii z utkání očekávajte na našem webu v následujících hodinách.