weby pro nejsevernější čechy

Rockfest – zimní Čtverec 2015

Odškrtli jsme si další položku pravidelné kulturní nabídky výběžku, potažmo Varnsdorfu. V sobotu 14. března 2015 proběhl v pivovaru u Kocoura další ročník festivalu Rockfest – zimní Čtverec.

Počasí tentokrát názvu odpovídalo, venku zima a popravdě, zima mi tentokrát byla i uvnitř. Lidí, kteří by halu vytopili člověčím teplem, se nějak nedostávalo, což se ale nelišilo od loňského roku. O kapely, hrající před hlavní hvězdou večera, prostě nějak není zájem. Až mi to bylo líto, protože třeba hned první Scoffers se mi poslouchali hodně dobře.

Až do doby těsně před plánovaným nástupem Kamila Střihavky byla hala pořád dost pustá, takže kolovat případně za pivem či připravenou krmí nebyl žádný problém. Organizace bezchybná, časy dodržovány, ba spíš naopak to vypadalo, že někteří mohou po zvukové zkoušce začít hrát s předstihem.

Kolik lidí nakonec dorazilo nemohu posoudit, protože před začátkem nejočekávanějšího setu jsem s předstihem zaujal místo u zábran. Kolem mě stálo lidí dost, ale jak hluboko do arény nemám tušení. Stejně jako jsem nedohlédl, zda další poslouchali u připravených stolů. Co mě ale zaskočilo, že i po zatím nejdelší zvukové zkoušce jsem měl pocit, že tenhle sound zní za celý večer nejhůř, zpěvákovi jsem zhusta nerozuměl a jeho mikrofon mi přišel hodně utopený.

Letos žádný přídavek ani od headlinerů. Původně jsem chtěl vydržet až na revival Deep Purple, nicméně jsem už sotva stál na nahou a huba se mi od zívání mohla roztrhnout, takže po pár snímcích Krleš jsem arénu (už zase působící docela pustě) opustil.

A pro pořádek účinkující (plus nějaké info, pokud se mi ho podařilo objevit):

Scoffers (Tomáš Pospíšil – zpěv/kytara; Ondřej Prchal – kytara/vokály; Vítek Příkaský – kytara; Vojtěch Růzha – basa/vokály; Zdeněk Drábek – bicí; Ráďa Štand – mistr zvuku; Liberec)

Tohard (Varnsdorf)

Status 2 (D)

Rimortis (Milan Hloucal – zpěv; Roman Černý – kytara; Jirka Vrba – klávesy; Vašek Mrzena – basa; Honza Kozák – bicí; Poděbrady)

Kamil Střihavka & Leaders (Petr Henych, Lukáš Pavlík, Martin Ivan, Štěpán Eliáš)

Krleš (Alexandra Potměšilová – zpěv; Radek Sádovský- kytara, manager; Jan Štok – sólová kytara; Jiří Zíma – baskytara; Jiří Smělík – bicí)

Deep Purple revival

Bonesaw of the Brains (Varnsdorf)

A pro připomenutí, jak to bylo minule – rok 2014 ->, rok 2013 ->