weby pro nejsevernější čechy

Občanský aktivista Martin Zíka opět přednášel na Kopečku

Opět ve středu [18/3] tradičně v podvečer se konala přednáška o lokální ekonomice vedená občanským aktivistou Martinem Zíkou z Varnsdorfu v čajovně Na Kopečku v Rumburku. Martin mluvil o lokální ekonomice jaksi abecedně, také tento večer byl nazván ABC … lokální ekonomiky. Martin je redaktorem portálu lokalni.ekonomika.cz a na Kopečku jsem ho zažil podruhé. Škoda jen, že nepřišlo více lidí, ale asi Dívčí válka lákala více.

Program čajovny Na kopečku do konce března:

21. 3. 2015 – neděle – 10.30 – 16,30 Workshop voskované batiky s výtvarnicí Ladou Cihelníkovou
Výtvarná dílna je otevřena každému, i maminkám s dětmi. Děti starší devíti let mohou tvořit samostatně. V průběhu dílny se seznámíte s technikou a každý z vás vytvoří nejméně jeden obraz. Každý na to má – i ti, co si to o sobě nemyslí. Domů si odnesete nejen teoretické znalosti, ale i vlastní hotová díla a nezapomenutelné poznání o vás samých při práci s barvami a voskem. S sebou si přineste pracovní oblečení a svačinu. V ceně kurzu je zahrnuty všechny materiály a náklady. Poplatek je: 750,-. Informace a přihlášky na tel. 727817203 nebo na mailu ladabatika@seznam.cz

25.3. 2015 – středa- od 19:00 „Rok 2014 objektivem Jakuba Trmala“
Vernisáž výstavy studenta rumburského gymnázia, který se pohybuje po všech možných i nemožných akcích a v rukou mu nikdy nechybí foťák. Má rád mimo jiné reportážní fotografii a nabídne v kostce uplynulý rok.