weby pro nejsevernější čechy

To se vám bude líbit

Do divadla vás zveme poměrně pravidelně, tahle pozvánka je ale mimořádná v tom, že představení, o kterém tu bude řeč, přivezeme do Rumburka my. (Tedy: výběžek.eu, Schrödingerův institut a občanské sdružení Ještě žijem).  A když už jsme se odhodlali k takovému činu, jde pochopitelně o představení, jaké svět neviděl!

Shakespearovy divadelní hry lze považovat za osvědčené, protože se na repertoiru divadel drží už pár stovek let (komedie psal do roku 1600, potom už to byla ovšem samá tragédie).

Režisér Václav Klapka zkoušel nazkoušet s herci českolipského souboru Jirásek obojí (tragédii i komedii), ke komedii Jak se vám líbí se ovšem po letech vrátil, a uvedl ji znovu s novými, mladými a talentovanými.

A znovu s nebývalým úspěchem.

Na stránkách spolku Jirásek se dočteme třeba, že: Hravou formou se divákoví předvádí příběh, ve kterém jde jak o zamilovanost, problémy s láskou a jejich řešení, tak o téma moci, korupce, rozdílu mezi aktivním a pasivním stylem života.

A kromě toho všeho je to veliká prdel legrace!

libi

Hraje se v malém sále kulturáku na Střelnici v úterý 21/4 2015 od 19.00.

Vstupenky jsou k dostání mimo kulturní dům také v kanceláři Schrödingerova institutu nebo (po dohodě) u nás na pěší zóně.

Lístek stojí jedno sto korun.