weby pro nejsevernější čechy

Po totálním propadáku ve Zlíně sehraje Varnsdorf zápas s Kolínem. Dokáže se sebrat? (sledujeme ONLINE – 3:1)

FK Varnsdorf si tento týden lízal rány, když na půdě Zlína podlehl místnímu celku 6:0. Fotbalisté Zlína přehráli Varnsdorf rozdílem třídy a tak je nyní na našich žlutomodrých, aby ukázali svou vnitřní sílu. V sobotu 29. 3. přijíždí suverénně poslední FK Kolín, na kterém by si měli varnsdorfší takzvaně spravit chuť. Ilustrační foto: Jakub Trmal „Byl to z domácí strany nádherný zápas. Dostali jsme krutou ránu, slyšeli jen chválu a asi tomu podlehli. Zlín hrál agresivně, těžil ze své formy, užíval si fotbalu. Otevřely se nám oči. Doufám, že se to nebude opakovat,“ uvedl pro klubový web po nevydařeném zápase trenér Zdeňko Frťala.

Teď je ale na pořadu dne dočista jiný soupeř. Kolín dokázal od začátku podzimu získat pouhých sedm bodů a vypadá to, že štředočeši míří do sestupových vod. Varnsdorf je dokázal na podzim porazit 5:0, teoreticky má tedy Kolín co vracet.

Fotbalisté z Kotliny ale v tomto zápase chtějí tři body a to jednoznačně. Doma na jaře dokázaly pouze jednou remizovat a dvakrát prohrát. To není dobrá vizitka pro klub, který se kouká po postupu. První liga se ale vzdaluje, Varnsdorf už dokázal předskočit dravý Zlín, který má momentální dvoubodový náskok. Na severočechy, kteří jsou v tuto chvíli třetí, se sápe i Táborsko.

FK VARNSDORF – FK ZLÍN 29. 3. 2015 15:00, utkání pro Vás budeme sledovat v (ne)pravidelných online vstupech.

Sestavy:

FK VDF: Porcal (kapitán), Breite, Zieris, Martan, Durdevič, Norek, Daníček, Zbrožek, Tvaroha, Rudnytskyy, Janoušek (Kotiš, Filip, Kvída, Jurča, Schubert, Samoel)

– trenér Zdeňko Frťala

FK KLN: Řehák, Biško (kapitán), Kouřil, ježdík, Veselý, Skwarczek, teplý, Hýbl, Bláha, Eliáš, Čavoš (Hurka, Mehanovič, Sodoma, Procházka, Terč)

– trenér Ladislav Bobek

Rozhodčí: Lerch, Vaňkát – Ratajová


1´ Dnešní utkání se hraje na velmi mokrém povrchu a taktovky se samozřejmě hned ze začátku ujali domácí. První střelou zápasu se po rohovém kopu prezentoval Durdevič, střela ale mířila pouze do rukavic brankáře Řeháka.

3´ Ve třetí minutě z těsně neofsajdové situace vybíhal Rudnytskyy, Řeháka překonat nepřesnou střelou nedokázal. Druhý zmiňovaný musil v těch několika minutách zápasu řešit již mnoho nepěkných situací, dnes se zimou rozhodně třást nebude, což se o těch několika málo divácích, kteří dorazili na stadion, říci nedá.

5´ Nebezpečná situace v pokutovém území skončila zraněním Teplého.

6´ Třetí rohový kop za šest minut hry. Domácí se opravdu snaží, v koncovce jsou zatím nedůslední.

9´ Neuvěřitelným sprintem unikl obraně Durdevič, před vápnem si na něj jeden z obránců Kolína pokládá ruce a varnsdorfský záložník padá k zemi. Naneštěstí rozhodčí rozpřažuje: ,,Snad si nemyslíš, že budu tohle pískat.“

12´ Hustý déšť zkrápí trávník, ozdobou utkání je rozhodčí Ratajová, jež ,,brousí lajnu“ u tribuny. Varnsdorfu chybí přesnost, jinak si užívá hegemonie a v pohodě kombinuje.

16´ Po dalším rohu se do hlavičky plnou silou svého těla opřel osamocený Zieris, bránu však minul o několik centrimetrů.

20´ První žlutou kartu od Lercha vidí záložník FK Kolín jménem Patrik Čavoš.

24´ Velmi pěknou střelu z dálky předvedl Radim Briete, jenže rána měla nepřesné parametry a mířila nad horní brankovou tyč.

30´ Přesně v první třetině utkání se Varnsdorf dopracoval k dalšímu rohovému kopu, po jehož zahrání se balón proletěl až na druhou stranu hřiště bez jakékoliv teče.

34´ Velmi rychlá a průbojná akce Varnsdorfu je zakončena gólovou euforií! Varnsdorfští se hnali do protiútoku už z vlastního vápna, rozhozená obrana Kolína nedokázala zabránit ani první výrazné střee, kterou Řehák ještě stačil vyrazit před sebe. Jenže k odraženému míči se dostal Pavel Tvaroha, který možná s malou tečí poslal míč za záda brankáře. 1:0!

41´ Velká šance pro Skwarczeka, který osamocen kousek za velkým vápnem hrubě přestřelil svatyni Porcala.

45´ První poločas skončil těsným vedením Varndsorfu, za patnáct minut bude utkání pokračovat.


46´ Druhý poločas je zahájen, domácí začínají neúspěšným útokem po křídle.

47´ Rudnytskyy si teď naběhl na milimetrově přesný centr, hlavou se trefil do hrudníku Řeháka.

49´ Breite s Rudnytskyym se nedohodli na předávce míče, běželi proti sobě a velmi nepěkně se srazili, hlava o hlavu.

55´ Teplý se po dlouhé době dostal dopředu a nikým nezastaven tvrdě vystřelil, brankář Porcal jeho střelu kontroloval jen pohledem.

56´ Zbrožek vidí žlutou kartu, ve stejné chvíli Kolín střídá. Za záložníka Čavoše nastupuje útočník Hurka.

58´ Dvojité střídání připravil Zdeňko Frťala. Martan má dnes odpracování, za něj se do hry podívá Jurča. Durdevič se jde také schovat na střídačku, jeho střídá Jiří Schubert. Dva záložníky nahradili dva útočníci.

62´ Schubert pohotovou patičkou vysunul Breiteho, ten jen o kousek přestřelil bránu Řeháka.

66´ Půl hodiny řed koncem utkání je nutné konstatovat, že tento zápas nevypadá jako souboj Davida s Goliášem. Kolín především v druhé půli hraje roli rovnocenného protivníka.

69´ Po pravé straně si varnsdorfští odclonili obranu Kolína, Schubert proběhl pravou stranu a před osamoceným Řehákem přihrává Radimovi Jurčovi, který se už se nemýlil. 2:0!

72´ Breite inkasuje žlutou kartu, Daníček pak opouští hřistě, na hřiště míří fanoušky opěvovaný Matěj Kotiš.

77´ Obrovský závar před v brankovišti domácích! Porcalovi míč vyklouzl z rukavic a hráči se na malém prostoru mleli o sto šest. Vše naštěstí skončilo odkopem Breiteho.

78´ Hosté znovu střídají, Dominika Veselého nahradil Jiří Sodoma.

81´ Nedůsledná obrana Varnsdorfu nechala proběhnout kolínské celým hřištěm, což mělo za následek přečíslení, s kterým si poradil Matěj Hýbl, jenž z blízkosti s přehledem skóroval. 2:1

83´ Poslední střídání hostů. Jiří Bláha odchází ze hřiště, místo něj si zahraje Michal Procházka. Chvíli před tímto střídáním viděl z těsné blízkosti žlutý kartonek Josef Eliáš.

85´ Jiří Schubert se po rohovém kopu přímo před brankářem Řehákem téměř popral s obranou Kolína a velmi neduživou střelou uklidil míč do sítě. 3:1

89´ Kolín v závěru utkání zatlačil, míč se Porcalovi několikrát smekl z rukou, naštěstí i hosté na kluzkém terénu padali při zakončení na zem.

90´ V deštivém odpoledni do Kotliny vyrazilo 420 diváků, rozhodčí jim za odměnu přidá dvě minuty hrací doby.

90+2´ V poklidném tempu bylo utkání dohráno a diváci odchází spokojeně domů.

Varnsdorf sice splnil úlohu favorita, jenže se při tom dost viditelně trápil. Utkání končí stavem 3:1. Děkujeme za pozornost!