weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorf se zapřel a Kolín porazil 3:1

V nedělním utkání (29. 3.) nebylo od domácích fotbalistů opčekáváno nic menšího než vítězství. Jakpak by taky ne, když varnsdorfští fotbalisté od tří hodin odpoledne měřili síly s beznadějně posledním Kolínem, který v této sezóně získal pouhých sedm bodů.

Varnsdorf do utkání nastoupil bojově, chtěl dát rychle první branku a suverěnně ovládnout toto utkání. Jenže prvních třicet minut na mokrém terénu ukázelo, že to zas až taková legrace nebude. Domácí sice tlačili, jenžekdyž už se dostali ke střele, tak pálili velmi nepřesně. První úspěch slavil až rychlý protiútok z vlastního pokutového území ve 34. minutě. Rozhozená obrana Kolína se nedokázala rychle seřadit do šiků, první ránu Durdeviče ještě brankář Řehák dokázal vyrazit, na následnou dorážku Pavla Tvarohy byl už krátky.

Jednogólové vedení Varnsdorfu vydrželo až do druhého poločasu. V 69. minutě varnsdorfští odclonili obranu Kolína a po pravé straně vysprintoval Schubert i s míčem do prázdného prostoru. Před osamoceným Řehákem už stačilo jen přihrát do strany na Radima Jurču, který sice byl na hřišti teprve deset minut, ale neomylně změnil skóre na 2:0.

Devět minut před koncem základní hrací doby nadělal domácím vrásky na čele středočech Martin Hýbl. Po nedůslednosti obrany žlutomodrých se trefil mezi tři tyče a rázem ještě bylo o co hrát.

Naštěstí se o čtyři minuty později po rohovém kopu domácích o míč doslova popral útočník Jiří Schubert, který pak nenápadnou střelou překonal brankáře Řeháka. A bylo vymalováno – 3:1.

Závěr utkání ještě přinesl několik dramatických situací, hosté nevzdávali boj a gólman Porcal musel řešit několik prekérních situací přímo před jeho bránou, kluzký povrch míče totiž zlobil jak Vasndorf, tak Kolín. Fotbalisté z Kotliny si nakonec své vítězství pohlídali a v tabulce opět poskočili na druhé místo.