weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam počtrnácté v roce 2015

Věřte tomu nebo ne, jsou tu svátky jara a zmrtvýchvstání. Nedívejte se tedy z oken a zkuste si naplánovat, co byste mohli o prodlouženém víkendu dělat, pokud bude vůbec možno vycházet. Čtvrtek 2. dubna 2015 – vernisáž v Loretě a Noc na Kopečku.

V pátek 3. dubna 2015 se má otevírat turistická sezóna v soutěskách ve Hřensku. Ještě pořád přemýšlím, zda si sebou vzít brusle nebo pláštěnku nebo podvodní kameru… Předpokládám ale, že pokud se tam dostanu, nebudu včas zpátky na velekopáteční čtení na jiřetínské kalvárii, takže tam po pár letech zřejmě beze mne.

Ze všech velikonočních trhů, jarmarků a podobných akcí se omezím nejspíš tak v sobotu 4. dubna 2015 na varnsdorfský Kocouří jarmark. Dostal jsem také pozvání na letošní (dvojité) provedení Pašijových her, tak uvidíme. Kdo chce být v klidu a teple, neměl by přehlédnout Expediční kameru ve Starých Křečanech nebo Mikulášovickou kraslici.

Neděle 5. dubna 2015 opět přinese Velikonoční jízdy. Protože v loňském roce jsem se byl podívat přímo v Lužici, letos hodlám upřednostnit opět Mikulášovice. Den je pak možno zakončit třeba na zimáku ve Varnsdorfu s DJem Rourou a HC VDF.

Akcí je ale víc než dost, podívejte se na plakátky, které jsme sehnali, a samozřejmě další akce najdete v našem kalendáři.