weby pro nejsevernější čechy

O Bollywoodu nebo také o Masala movie na Kopečku

Včera ve středu [1/4], což nebyl aprílový žert, opravdu proběhla v čajovně Na Kopečku přednáška Klárky Winterové (na úvodce sedíc vpravo) o filmu vytvářený v Bollywoodu. Klárka Winterová je tradiční všelijakou aktivní aktérkou Kopečka, má zde výstavy, přednášky, workshopy atd.. Tento večer byl na téma Bollywood nebo také Masala movie v Indii. Návštěvníkům nastínila pestře barevný pro „západní svět“ i lehce nepochopitelný a neuchopitelný život. Zaměřila se na to, co skrývá za všemi těmi tanci, zpěvy, hrdiny a barevnými sárí. Ukázala svět Indického filmu jaký je v kontrastu s tím jaký panuje v Hollywoodu v Americe. Kdo tam byl, zjistil, že je v tom jakýs takýs rozdíl.

Pozvánka na akce na Kopečku:

2. 4. 2015 – čtvrtek – 20.00 hodin Noc zhasínajících světel. Scénické čtení k událostem Zeleného čtvrtka. Pořádá Evangelický sbor Rumburk.

4. 4. 2015 – sobota – 19.00 hodin Pašijová divadelní hra aneb velikonoční příběh trochu jinak. Pořádá Evangelický farní sbor Rumburk.

8. 4. 2015 – středa – 19.00 hodin Po Maroku na kole. Zkušený cestovatel a rumburský cyklista Pavel Brabec se s námi podělí o své velmi čerstvé zážitky z cesty po Maroku na kole.