weby pro nejsevernější čechy

Od neděle bude výběžek v novém. Tak se nelekněte!

V noci ze soboty na neděli přepneme tenhle web do vyšší verze redakčního systému (joomla 3.x) a bude fungovat v jiné šabloně (vracíme se k teline, tentokrát ve verzi V). Důvodů je několik: některé doplňky systému jsou konstruovány už pouze pro jeho aktuální verzi, šablona je plně responsivní, takže nás uvidíte líp na telefonech a tabletech a pak, bohužel!!, pokrok prostě nezastavíš. Obsah výběžku.eu zůstane zachován, naopak by pár rubrik mělo přibýt.

Dohodli jsme se s muzikantem Matějem Ptaszkem, který se rozhodl žít v Jižní Americe, že budeme přetiskovat jeho zápisky z Ekvádoru, ale i dalších zemí, které navštíví, máme připravený nový seriál o autistických dětech, někteří kolegové, kteří přednášeli pro naše mladé (i starší kolegy) v rámci nultého semestru mediální výchovy byli atmosférou v redakci tak nadšeni, že přislíbili tu a tam článek přímo z hlavního města!)

Na stránkách přibude video sekce. Budeme sice nadále využívat služeb jako je youtube nebo vimeo, ale nová šablona umožňuje vytvořit poměrně úhledný videokanál přímo na našich stránkách.

Pro začátek chci upozornit hned na tři videjka, která vás čekají.

Basák kapely Toxic People, která je dílem i výběžanská, nás bombarduje informací, že natočili nové písně a nový klip. A ten se docela povedl; jestli se vám líbí, můžete zítra zapařit na jeho křtu ->

Schrödingerův institut je sympatická organizace, se kterou spolupracujeme na několika úrovních a která má velice šikovný propagační tým. Tady je jako vzorek jedno kraťoučké reklamní video.

A nakonec je tu přednáška šéfa děčínského archivu Jana Němce o Krásné Lípě průmyslové. Zajímavé, poučné, né moc dlouhé. A navíc, každý, kdo se do Krásné Lpy chystá, bude z této látky přezkoušen!

No, nebude, ale měl by být! A místní tuplem.

Určitě jsem na něco zapomněl, něco vynechal, ale čas přepnutí se blíží a začínám být nervózní.

Jestli dojde k nějakému výpadku, nebo nebude něco fungovat tak, jak jste doposud zvyklí, mějte strpení a věřte, že na nápravě pracujeme. Držte nám pálce. Díky.