weby pro nejsevernější čechy

Juniorka Varnsdorfu prohrála smolně o gól doma se Slávkou

Víc jak fotobleskové opožděné info: Juniorka FK Varnsdorf doma ve čtvrtek [10/4] prohrála fakticky smolně v Kotlině 1:2 s SK Slavia Praha. Převzato z webu juniorské ligy:

Hned v úvodu utkání se do příležitosti procpal hostující Diop, ovšem branku přestřelil. Následně zahrávali domácí standardní situaci a hlavou poslal míč na zadní tyč Devátý. Ke střele se ve 12. minutě dostal Breite, jenže jeho rána mířila přímo doprostřed, kde byl připravený Soukup. O šest minut později otevířel skóre po akci s Jíchou Radim Breite, který mířil již sám na brankáře a bez větších problémů jej prostřelil. Slávisté chtěli rychle vyrovnat, ovšem na Krajčoviče nenacházeli recept.

Gólová akce hostů přišla na konci první půlhodiny hry, když Štěpán Koreš potrestal chybu v rozehrávce domácích. Po přesném pasu si poradil s oběma stopery a přesnou ranou vyrovnal stav utkání. Po pár minutách sešívaní zahrozili znovu, tentokrát Koreš poslal míč z přímého kopu do šestnáctky, odkud z otočky vystřelil Diop, ale domácí brankář pokus zlikvidoval.

Po první půli tak bylo skóre srovnané a do druhé části klání vstoupily celky opět od nuly. Domácí prostřídali a věřili v oživení hry, jenže ta se spíše přelévala ze strany na stranu, bez jakéhokoli vážnějšího ohrožení. První větší příležitost byla v režii hostů, když po centru z pravé strany zakončil nepřesně Diop.

V 63. minutě přišla po faulu druhá žlutá karta pro Möglicha a Varnsdorf tak měl početní výhodu. Z trestného kopu však domácí trefili pouze zeď a soupeř mohl jít do rychlého kontru, ten zastavil až jeden z obránců na brankové čáře.

Na sešívaných nebylo znát oslabení, nezalezli na vlastní polovinu, aby bránili remízu – naopak. Koreš se dostal do slibné šance, ale z hranice vápna přestřelil. V 76. minutě se Štěpán Koreš již nemýlil a po další chybě v defenzivě poslal hosty do vedení. V poslední desetiminutovce si domácí ještě připsali velkou šanci, ovšem Hoke nedokázal ideálně trefit balón.

FK Varnsdorf 1:2 SK Slavia Praha (Poločas: 1:1)

FK Varnsdorf: Krajčovič – Breite, Devátý (46. Hauer), Čurgali, Dordič, Linka, Kučera (56. Černý), Landovský, Ruszó, Jícha, Prieložný (80. Hoke).
SK Slavia Praha: Soukup – Möglich, Bejbl, Brož (89. Hovorka), Kuchta, Koreš (88. Minařík), Pelikán, Kadavý, Diop, Zámečník, Prosek.

Branky: 18. Breite – 29. a 76. Koreš. Rozhodčí: Vít – Pilný, Ježek. ŽK: Linka – Soukup, Diop, Möglich, Prosek. ČK: 63. Möglich (SLA).