weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-Libouchec 3:1

Domácí Plaston chtěl v tomto utkání jednoznačně zvítězit a napravit si reputaci u diváků po minulé domácí prohře. Od začátku se sice mužstvo tlačilo do útočení, ovšem nepřesnosti způsobily, že naopak více nebezpečnější byli hosté, když dobře využívali brejků do otevřené obrany. Gól ovšem paradoxně nepadl z brejku. Po centru do vápna ve 20.minutě přišel nedůrazný odkop na půlku, kde získal míč Šebek a překvapivě napřáhl ke střele metr za kruhem. Střela před Bednářem skočila a zapadla za tyč 0-1. Hodně zle mohlo být za dalších patnáct minut, když hosté po faulu ve vápně kopali penaltu. Své zaváhání u prvního gólu napravil skvělým zákrokem brankář Bednář. To byl zlomový okamžik utkání a od té doby Šluknov na hřišti kraloval. Přišli i šance, ale do poločasu se vyrovnat nepodařilo.  
Druhou půli přišel velký nápor Plastonu a odměnou byly tři branky. Velké oživení přineslo střídání Zbončáka D., který si pěkně v 55. minutě zaběhl za obranu a jeho přízemní centr před branku dopravil za čáru Stelmaščuk 1-1. V 65. minutě vystřelil z pravé strany Dobeš, brankář jen vyrazil míč před Zbončáka D., který netradičně pravačkou překonal brankáře na 2-1.
Pojistku udělal v 88. minutě Očipka, když po pěkné nahrávce Dobeše zachoval klid a placírkou obstřelil bezmocného brankáře 3-1. Mimo to bylo k vidění i mnoho dalších šancí, hlavně střídající Schneider mohl během deseti minut třikrát zavěsit. To již ovšem nikomu po zápase nevadilo, protože tři body zůstaly doma. 

Ohlasy po utkání: 
Prý máš nadváhu, přesto to dnes nebylo špatné. Bereš to jako výzvu do další práce?
Stelmaščuk Radek- Za to může moje tchýně Marta, strašně dobře mi vyvařuje a mě chutná! Ale bude zimní příprava a já se dostanu do normálu. Jinak dnes to docela šlo. Máme před sebou tři zápasy, tak věřím, že sedm bodů bude.
Dal jsi svůj první gól v životě pravačkou? Komu věnuješ svůj gól?
Zbončák David- Ne byl to druhý pravou J. Svůj první Šluknovský gól pravou nohou věnuji svému dědovi, který nás v pondělí opustil a odešel do nebe.
Co tomu dnes říká Plastoňácký vyhledávač fotbalových talentů?
Ondráček Aleš- Tak talentů jsem i dnes pár viděl, Plaston ve druhém poločase zpřesnil hru a i lepší fyzičkou nakonec zápas zaslouženě otočil. Jen tak dál ve zbytku podzimu. Dnes vyzvednu výkon Stelmaščuka, Zbončáka D. a Dobeše. Promiň Láďo! 
V ofenzivním fotbalu bývají i okénka vzadu. Bylo více situací do předu nebo do zadu?
Novotný Petr- Jo, to máš pravdu, bývá to tak. Dnes jsme chtěli útočit, udobřit si diváky a vyhrát, tak se tolik na zadní vrátka nekouká. Dopadlo to dobře a to je hlavní. Za týden už bude v paměti jen výsledek 3-1 a tři body jsou doma. Plaston do toho. Sestava Šluknova:
VIDEO Z UTKÁNÍ
Bednář Tomáš 
Svačina Václav 
Dvořák František Novotný Petr Čurgali Ladislav
Dobeš Jakub Očipka Peter Kirchner Zdeněk Čech Jakub
Záruba Patrik Stelmaščuk Radek  
Střídali: Zbončák David, Schneider Jiří, Baulovič Josef