weby pro nejsevernější čechy

Na turisty v Českém Švýcarsku čeká nová turistická známka a místopisné letáky

Krásná Lípa, 6.11. 2009 – Na turisty a příznivce regionu Českého Švýcarska čekají i v tomto podzimním období zajímavé novinky v podobě výroční turistické známky národního parku a série informačních letáků s lákavými turistickými cíly v regionu.
Výroční turistickou známku vydala společnost českého Švýcarska o.p.s. ve spolupráci se Správou Národního parku České Švýcarsko právě ku příležitosti blížícího se desátého výročí vyhlášení národního parku(2000- 2010). Zajímavostí je, že ve stejném roce slaví narozeniny i sousední saský národní park, který je přesně o 10let starší než český a tato skutečnost je na zadní straně této známky poutavě graficky znázorněna v podobě společného „narozeninového loga“.
Naopak Těm, kteří se chystají vydat se v Českém Švýcarsku na výlet nebo plánují pobyt a rádi by získali o daném místě co nejvíce informací, přijdou vhod nové informační turistické letáky, jež vydala v nákladu 30 tisíc kusů obecně prospěšná společnost České Švýcarsko v rámci projektu Listen to the Voice of Villages, financovaného z Evropské Unie a fondu ERDF. Konkrétně se jedná o deset nových propagačních materiálů o obcích Česká Kamenice, Dolní Poustevna, Doubice, Chřibská, Janov, Jetřichovice, Mikulášovice, Růžová, Staré Křečany a Vlčí Hora a informují o historii i současnosti obce, doporučují zajímavá místa, která stojí za vidění, upozorňují na místní kulturní akce a možnost sportovního vyžití v letní i zimní sezoně. Návštěvníci zde také naleznou tipy na pěší i cyklistické výlety nebo možnosti ubytování a stravování v nejbližším okolí. 
Tyto novinky jsou již nyní k dispozici v turistických informačních střediscích – především v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě, dále na obecních úřadech a ve vybraných ubytovacích a restauračních zařízeních.