weby pro nejsevernější čechy

Milešov-SK Plaston Šluknov

Plaston přijel do Milešova s velkým respektem, protože se ještě nikdy nepodařilo na tomto hřišti vyhrát a několikrát dostal velký příděl. Přesto byl cíl pokusit se znovu bodovat. 
Začátek byl na špatném terénu opatrný. Mírnou územní převahu měli domácí. S postupem času se začalo přiostřovat, hrálo se s velkým nasazením a důrazem z obou stran, ale v rámci fair play. Na vyložené šance to bylo v první půli vyrovnané 2-2. Šluknovské nevyužili Očipka a Dobeš. Soupeř jednu využil, když přesnou přízemní přihrávku gólově zakončil ve 30.minutě Hlaváček 1-0.
Druhý poločas se hosté ještě více tlačili do předu a domácí vypadali tou aktivitou viditelně zaskočení. V 70. minutě přišlo i vyrovnání. Očipka přešel přes dva hráče, nahrál na Stelmaščuka, který patičkou míč předal na Zárubu. Ten odcentroval na zadní tyč, kam si naběhl Čurgali a vyrovnal volejem do protipohybu 1-1. Když byl vyloučen domácí Brabenec, mohl Plaston i vyhrát, ovšem i Milešov hrozil. Nakonec byli obě strany spokojené s bodem.
Na tom terénu to bylo velmi dobré utkání z obou stran. Obě mužstva se snažili hrát útočně a rozhodně měli diváci na co koukat. 
Ohlasy po utkání:
Čurgali Ladislav- Již čtvrtý zápas hraji na levé obraně. Je to pro mě těžké, celý život jsem hrál v záloze a nebo útoku. Je tím logické, že nevydržím v zadu a snažím se co nejvíce podporovat útok a tím musí pomoci ostatní v obraně. Někdy se to daří, někdy ne. Dnes to nebylo ode mě ideální, možná jsem mohl prvnímu gólu zabránit, měl jsem i několik zkažených jednoduchých nahrávek, ale gól vše stokrát vynahradil, obzvláště, když byl bodový.

Sestava Šluknova:
Bednář Tomáš 
Svačina Václav 
Dvořák František Novotný Petr Čurgali Ladislav
Stelmaščuk Radek Dobeš Jakub Kirchner Zdeněk Zbončák D.
Záruba Patrik Očipka Peter  
Střídali: Baulovič Josef, Čech Jakub