weby pro nejsevernější čechy

Kam nemůže policajt, tam nastrčí ouřadu

Roztomilá událost se odehrála v minulých dnech v Rumburku.

Policie ČR radarem zaměřila několik řidičů, jak si to po Šluknovské ulici mezi železničním přejezdem a městem Rumburk „hasí“ rychleji, než padesátkou. „Vysmahli“ jim pokutupěkně tučnou a k tomu ubrali pár bodíků, ale k jejich velkému překvapení se řidiči hájili tím, že hřích proti pravidlům silničního provozu jim byl naměřen mimo území města.

A byla to pravda.

To museli přiznat i pracovníci přestupkové komise, kteří nejednomu odvolání řidičů museli dát zapravdu, potupně museli vrátit i bodíky a odpustit pokuty.

Komické na tom je, že místo toho, aby policajti přestali měřit rychlost tam, kde nemají a kde se  normálně může jet až devadesátkou, čilí  a snaživí úředníci města Rumburk posunuli značku označující začátek a konec Rumburku o více jak dvě stě metrů dál, a policistům tak rozšířili pole působnosti.  Hranice Rumburku se tak přiblížily ke Šluknovu. Co na to rumburští sousedé říkají, zatím není známo.

Ale víme jedno, že dopravní inženýr Policie ČR byl přístupem rumburských úředníků víc než zaskočen. On totiž k přemisťování značek žádný souhlas nedal.

A tak páni řidiči, jakmile pojedete po Šluknovské ulici směrem k Rumburku nebo od něj, dávejte si pozor – Rumburk je všude, začíná a končí u kolejí. Navíc v křoví se tu často skrývá policejní mikrovlnka, a dopravní prohřešek za rychlou jízdu vám teď už nikdo neodpáře.

darek mouša