weby pro nejsevernější čechy

SK Slovan Varnsdorf – 1. FC Karlovy Vary 0 : 0

Za slunečného podzimního počasí nastoupili v Kotlině oba týmy v dresech s logem varnsdorfského TOSu, hlavního sponzora Slovanu, na hrudi. To proto, že si hosté přivezli svou žlutou sadu, ale ve stejných barvách hraje doma Slovan a museli si tak zapůjčit červené dresy domácích. A lze konstatovat, že se v nich Varům hrálo dobře, i když jim chyběli pro karty stojící Oslovič a marod Hrubý.
Domácí začali aktivně a měli více ze hry. Za Vary zahrozil prudkou střelou po rohu pouze Janáček, ta šla však hodně mimo. To pokus Choda na druhé straně už Četverika zaměstnal daleko více a brzy poté mu pomohlo břevno, které trefil z centru Křemena Kabele. Poté ještě vyslal jedovatou střelu mimo bránu Hozda a otěže hry začali přejímat hosté. Největší jejich příležitost přišla ve 32. minutě, když křížná střela přes celou šíři brány z pravé strany hodně protáhla gólmana Macháčka a minula ji. Před poločasem ještě vyslal bombu z dálky Kotáb a varnsdorfský gólman raději jen vyrážel míč do pole. 
Do druhé části hry poslal domácí trenér Busta Jordáka namísto Hozdy, kterému se po třízápasové karetní pauze příliš nedařilo. Brzy se poblíž rohového praporku srazili Ježdík s Geněm, oba museli být chvíli ošetřování, ale pokračovali ve hře. Jordák se v 55. dostal do dobré střelecké pozice, využil ji a Četverikovi pomohla hradba těl obránců. Další pokus Kabeleho po rychlém protiútoku skončil nad. V 78. se dostali do šance hosté a domácí mohli být rádi za rohový kop. Karlovy Vary byly počas většiny druhé půle více u míče, hrály důrazně a moc toho Slovanu nedovolily. Pro něj poněkud příznivěji vyzněl závěr zápasu. V 83. střídající Formáček mířil mimo, pak měli varnsdorfští výhodu rohového kopu a Stehlikovu hlavičku vytěsnil z brankové čáry Janáček. To byla asi největší šance hráčů ve žlutém dresu. Slovan si v závěru ještě vybojoval další dva rohy, nastřelil boční síť, ale smazat nerozhodný stav a zvrátit výhru na svou stranu se mu už nepodařilo.
Rozhodčí: Zeman. ŽK: Kotiš, Kabele – Mičkal, Futro, Četverik. 280 diváků.
VARNSDORF: Macháček – Ježdík, Ginzel, Stehlík, Křemen – Kabele, Kotiš, Jakobovský, Hozda (46.Jordák) – Procházka (67. Formáček), Chod. Trenér Zbyněk Busta.
K.VARY: Četverik – Vondráček, Tichota, Kubice – Blažek, Vůjtěch, Kotáb, Mičkal (74.Futro), Janáček – Psohlavec, Geňo (89. Staněk) Trenér Jindřich Dejmal.
Trenér Zbyněk Busta na dotaz, zda početnější záložní řada hostů nepřehrála tu Slovanu, reagoval: „To si nemyslím. Byli jsme na tento fakt připraveni. My jsme plnili stanovené úkoly pouze první čtvrthodinu a ta vyzněla pro nás. Pak jsme se vytratili, byl to oboustranný boj, z naší strany všechno moc upracované, nehráli jsme svoji hru, naopak přistoupili na styl soupeře. Nakonec utkání mohla rozhodnout jediná branka a šance na ni byly na obou stranách.“
Nejlepší hráči Slovanu dle názorů deseti příznivců domácích bezprostředně po utkání (každý navrhuje tři): Venca Ježdík (9 hlasů), Michal Křemen (5), Ondřej Ginzel, Jirka Stehlík, Lukáš Macháček (po 4), zbylé čtyři obdrželi dva hráči (Vl. Chod, M. Kotiš).
Zdeněk Sobota, Varnsdorf