weby pro nejsevernější čechy

Vilémov, závěrečná

V pátek 20. listopadu 2009 se sešli vilémovští fotbalisté na své tradiční závěrečné hodnotící schůzi v jejich restauraci Sport klub Lodovna, které předcházelo ještě nervy drásající přátelské utkání Staří versus Mladí v hale o 500,- Kč, jenž vyhráli opět jako v létě Staří těsným poměrem 6:5, když vítěznou branku vstřelil krátce před závěrečným hvizdem „stařík“ Lehrl.

Všech 16 hráčů (1 byl omluven a afričani již odletěli domů), funkcionáři, starosta obce, zástupci hlavních sponzorů i členové Fanda klubu pak při dobrém jídle a moku zhodnotili podzimní část sezóny, kde obsadili vilémovští fotbalisté jako nováček – 12.místo v tabulce divize, které by na jaře zaručovalo zachování této soutěže.  
V bohaté a smysluplné diskusi pak prezident klubu pan Jan Lemfeld poděkoval kolektivu za vcelku úspěšnou podzimní část sezóny s tím, že věří, že se divize na jaře podaří zachránit. Upozornil také hráče, že finance na další sezónu nebude lehké zajistit, ale věří, že i přes současnou krizi, která zasáhla všechny naše sponzory, se to přesto podaří. Starosta obce Hynek Raichart vyjádřil všem svůj dík za vzornou reprezentaci naší obce a ujistil všechny, že obec bude i nadále klub podporovat v rámci svým možností, tak jako doposud. Manager Libor Sklenář tentokráte také mírně kolektiv pochválil a vyjádřil přesvědčení, že žije velká naděje na záchranu divize, ale že je to vše o penězích, bez kterých se nedají zajistit kvalitní hráči. Naznačil, že do zimní přípravy přijde určitě několik nových tváří a na druhou stranu několik hráčů tento kádr opustí. Poté nastínil plán zimní přípravy, která začne v úterý 5. ledna 2010. Její součástí bude kvalitně obsazený zimní turnaj v Děčíně a další přátelské zápasy na umělé trávě s kvalitními soupeři jako např. Varnsdorf, N.Bor, Šluknov, Mimoň, Sebnice apod.  

Stručné a krátké hodnocení sezóny provedl trenér ing. Milan Suchomel a poděkoval všem hráčům za jejich výkony a přístup k fotbalu, stejně jako funkcionářům SK. Pochvalu hráčům vyjádřil i asistent trenéra Jarda Zbončák. Za Fanda klub promluvil jeho předseda pan Petr Horák a také pochválil kolektiv za výborné zážitky pro diváky na našem stadionu v průběhu celé této podzimní sezóny. Kapitán mužstva Vlasta Šmalcl ocenil práci místních funkcionářů a hlavně sponzorů, bez kterých by určitě vilémovský fotbal nebyl v současné době tam kde je. Všichni řečníci sklidili vždy potlesk od nabitého sálu, kde tentokráte nebylo jediné místečko volné a někteří zúčastnění museli dokonce i stát. Za fanoušky promluvil chalupář pan Antonín Dohnal, který předal trenérovi a managerovi vlastní odměny za jejich zásluhy. Velice dojemné pak bylo závěrečné slovo dlouholetého tahouna vilémovské party Pavla Svobody, který tímto ukončil svou kariéru po dlouhých 14 letech ve Vilémově z důvodu pracovního vytížení ve funkci starosty obce Lipová, kde však ještě chce fotbalově pomoci místnímu klubu udržet Okresní přebor. Sklidil za to obrovský aplaus všech přítomných, při kterém dokonce uronil slzy dojetí.


Pak následovalo dlouho očekávané hodnocení a předávání odměny pro nejlepší jednotlivce. Poháry, lahve pravé whisky, malované sklo a další věcné ceny a hlavně pak finanční odměny získali: pro nejlepšího střelce – Zdenek Buryánek, pro hráče s nejlepší tréninkovou docházkou – Petr Kurel a Tomáš Jägr, pro nejlepšího hráče dle bodovací soutěže – Pavel Greňo před Z.Buryánkem a J.Loosem.. Nejvíce odehraných minut – 100% měli jen – Josef Loos a Zdenek Buryánek a objevem sezóny se stal Tomáš Smola. Odměněn byl i masér mužstva Z. Maier a asistent trenéra J.Zbončák. Hráči pak obdrželi v obálkách prémie za získané body.  
Krátce po předání prémií zazněl z úst všech přítomných známý vilémovský bojový pokřik a následovala volná zábava s diskotékou TJ a PG s tanečkem na stolech, kulečníkem, videozáznamy z utkání a překvapením v podobě vystoupení dvou převlečených mažoretek. Dík patří i vedoucímu restaurace Sport Klub Lodovna Petrovi Švarcovi a jeho dvěma „letuškám“ Věře a Lence za výtečné řízečky a obložené mísy, jakož i kvalitní obsluhu až do pozdních ranních hodin.